Zoeken
 
 

ArcelorMittal introduceert balkstaal met 50% CO2-reductie


14 maart 2023
ArcelorMittal heeft als doelstelling om uiterlijk in 2050 staal koolstofvrij te kunnen produceren. Een grote stap richting deze doelstelling wordt gezet met XCarb® recycled and renewably produced balkstaal. Deze innovatie realiseert een besparing van meer dan vijftig procent C02Eq per ton geproduceerd staal ten opzichte van klassiek balkstaal van ArcelorMittal.

XCarb® recycled and renewably produced verwijst naar producten die gemaakt zijn in de Europese fabrieken van ArcelorMittal met elektro-ovens en hoogwaardig staalafval. Deze producten worden gemaakt met het gebruik van honderd procent duurzame energie en minimaal 75 procent schrootmateriaal. De unieke combinatie van deze twee criteria onderscheidt een XCarb® recycled and renewably produced product van een regulier stalen product.

 

Door deze milieuvriendelijke manier van recyclen en produceren toe te passen op balkstaal, hebben deze producten een lage CO2-uitstoot. Deze waarde wordt binnenkort opgenomen in de Nederlandse Nationale Milieu Database. Dit zorgt ervoor dat klanten van ArcelorMittal met deze waarden kunnen rekenen in de berekening van hun Milieu Kosten Indicator (MKI). De huidige waarde voor klassiek balkstaal van ArcelorMittal is 842 kg CO2Eq.

 

De elektriciteit die gebruikt wordt bij het staalproductieproces is geverifieerd als afkomstig uit duurzame bronnen dankzij de 'herkomstgarantie'. Dit betekent dat ArcelorMittal groene stroom aankoopt (in MWh), en hier zijn duurzame energiecertificaten (REC) aan verbonden. Deze certificaten zijn afkomstig van energiebedrijven die op hun beurt recent hebben geïnvesteerd in zonne- en windenergie.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren