Zoeken
 
 

Worden alle magazijnwerkers overbodig?


23 november 2022
Amazon maakt gebruik van een nieuw ontwikkeld robotsysteem dat in verschillende buitenlandse media een bedreiging voor de functie van magazijnmedewerker wordt genoemd. Met behulp van kunstmatige intelligentie en visiontechnologie zou de Sparrow nu al meer dan de helft van de meer dan 100 miljoen verschillende producten in de magazijnen van Amazon kunnen herkennen.

Sparrow is volgens Amazon het eerste robotsysteem in hun magazijnen dat individuele producten in de voorraad kan detecteren, selecteren en afhandelen. Het systeem maakt gebruik van een Fanuc-robot die met zowel hard- als software is aangepast aan de rol van robotmagazijnmedewerker. Zo is bijvoorbeeld het vacuümgrijpersysteem voor het picken van de producten door de roboticaclub van Amazon ontwikkeld en hebben zij de software voor de sensoren bedacht om producten te identificeren op basis van onder andere grootte, vorm en streepjescodes. 

 

Heel de VS 

Het systeem draait nu op één locatie in Texas, maar zou volgend jaar in heel de VS moeten worden uitgerold. Amazon benadrukt dat ze Sparrow vooral zien als een gereedschap dat repetitieve taken van hun werknemers kan overnemen, zodat die hun tijd beter kunnen besteden. Ook moet het de veiligheid bevorderen. En passant wordt vermeld dat het ook de efficiency van het ‘fulfillement'-proces zal verbeteren.

 

 

Niet iedereen staat te juichen

Terwijl het bedrijf meldt dat dankzij robotica en technologie in het verleden al 700 nieuwe functies zijn gecreëerd, die tienduizenden banen hebben opgeleverd, lijkt niet iedereen de komst van de Sparrow toe te juichen. In de New York Post wordt het systeem een bedreiging voor magazijnmedewerkers genoemd. Volgens het bericht is in 2020 een patentaanvraag voor het systeem ingediend. Hier staat volgens het bericht in dat het is bedoeld om werknemers te vervangen die ‘artikelen uit de inventaris halen, in zakken doen, uit zakken halen, plaatsen, , artikelen in bakken plaatsen, artikelen uit bakken halen, artikelen in dozen plaatsen voor verzending.'

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren