Zoeken
 
 

Plaatbewerkende industrie bijeen in Hannover


Hannover (DE), 9 november 2022
Tijdens de 26e EuroBLECH kwamen in totaal 35.944 vakbezoekers uit de hele wereld naar Hannover om de toekomst van plaatbewerking vorm te geven. Dit jaar bood de beurs onderdak aan 1.300 bedrijven uit 39 landen.

‘We zijn overweldigd door het fantastische resultaat en trots dat EuroBLECH zijn cruciale rol blijft spelen in het samenbrengen van de wereldwijde plaatbewerkingsindustrie', zegt Evelyn Warwick, Exhibition Director van EuroBLECH, namens de organisatoren Mack-Brooks Exhibitions. ‘De editie van dit jaar was zowel bijzonder als belangrijk voor de hele plaatbewerkingsindustrie. Te oordelen naar de expositieruimte zelf, kun je dat zien want we kwamen aardig in de buurt van de recordaantallen in 2018', vervolgt Warwick. 

 

Internationaal bezoek 

In totaal kwam 62% van de exposanten dit jaar van buiten Duitsland naar de beurs. Dit betekent een verdere stijging van het internationale bezoek met 4%. Volgens de voorlopige resultaten van de tentoonstellingsenquête zet deze trend zich voort bij de bezoekers: meer dan de helft van de vakbezoekers (56%) kwam van buiten Duitsland naar het evenement, waardoor EuroBLECH een echte internationale beurs is geworden. Belangrijke bezoekerslanden waren, naast Duitsland, Nederland, Polen, Italië, Zweden, Turkije, Oostenrijk, België, Denemarken en Frankrijk. Verder bezoekt 37% van alle bezoekers geen andere beurs, wat een stijging is van 10% ten opzichte van de beurs in 2018 en het belang van het evenement onderstreept.

 

Als de belangrijkste marktplaats voor de industrie bood EuroBLECH 2022 haar bezoekers de mogelijkheid om oplossingen te vinden voor de huidige uitdagingen in de industrie en verbindt hen met bedrijven uit de hele wereld om hen te helpen de nieuwste machines en software in hun productieproces te integreren. De hete hangijzers dit jaar waren digitalisering, duurzaamheid en Industrie 4.0. Veel van de op de EuroBLECH 2022 getoonde producten en innovaties zijn ontwikkeld met het oog op kosten- en grondstoffenefficiëntie. 

 

Investeren 

‘Bijna elke tweede persoon die de poorten van EuroBLECH 2022 binnenging, kwam met de intentie om te investeren. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van de vorige editie', besluit Warwick. Zowel exposanten als bezoekers waren zeer tevreden over de beurs en hun nieuw opgebouwde zakenrelaties. De bezoekers prezen de uitgebreidheid en het internationale aanbod van de tentoongestelde producten, evenals de kwaliteit van de beursstands en de vele live demonstraties van digitale processen. De exposanten waardeerden het hooggekwalificeerde en internationale publiek met een hoog percentage beslissers (80%).

 

Veel exposanten op de show van dit jaar hebben al aangekondigd dat ze opnieuw zullen exposeren op de volgende EuroBLECH in 2024, die van 22 - 25 oktober 2024 zal plaatsvinden in het Hannover Exhibition Grounds in Duitsland.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren