Zoeken
 
 

René Branders verruilt voorzitterschap Agoria voor die van VBO


8 november 2022
René Branders, CEO van FIB Belgium en voorzitter van technologiefederatie Agoria, wordt op 1 april 2023 de nieuwe voorzitter van het Belgisch Verbond van Ondernemingen (VBO).

Agoria zegt blij te zijn met de aanstelling van haar huidige voorzitter als voorzitter van het VBO. De benoeming werd eind vorige maand beklonken. 'René is de bruggenbouwer die we in deze onzekere tijden nodig hebben', zegt Bart Steukers, CEO van Agoria. 'We zijn bijzonder gelukkig dat er met René een ondernemer aan het hoofd komt van het Verbond van Belgische Ondernemingen die de bekommernissen van onze technologische industrie door en door kent.'

 

Eigen maakbedrijf in Tubeke  

René Branders is CEO van FIB Belgium, een wereldspeler uit het Waals-Brabantse Tubeke op het gebied van industriële ovens voor de staalindustrie. Het familiale bedrijf FIB Belgium (voorheen Le Four Industriel Belge) werd in 1936 opgericht door de grootvader van Branders. Vanuit die familiale kmo heeft hij een zeer rijke loopbaan uitgebouwd in een wereld van voortdurende innovatie en internationalisering. Hij bouwde FIB uit tot een onderneming die in meer dan 60 landen aanwezig is.

De ondernemer bleef niet onopgemerkt en werd al snel benaderd om verschillende mandaten op te nemen. 'René kent het Belgische economische weefsel door en door. Hij is een bruggenbouwer ‘pur sang' die over alle grenzen heen naar consensus en oplossingen zoekt en waarbij zijn beheersing van de verschillende landstalen een sterke troef is. René heeft de voorbije jaren dan ook een grote rol gespeeld in de verdere uitbouw en groei van onze federatie in zowel Wallonie, Vlaanderen als Brussel', aldus Steukers.

 

Agoria zoekt nieuwe voorzitter

Het voorzitterschap van het VBO valt volgens de technologiefederatie niet te combineren met dat van Agoria. Daarom gaat Agoria nu op zoek naar een nieuwe voorzitter die in de lente van 2023 kan starten. 'We verliezen met René een sterke voorzitter van Agoria maar winnen een luide stem voor onze industrie binnen het VBO. René kan rekenen op onze steun en we wensen hem alle succes toe in de functie die hij zal opnemen', klink het.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren