Zoeken
 
 

Ramen-en deurenfabrikant Belorama vraagt faillissement aan


2 november 2022
De ramen-en deurenproducent Belorama uit het West-Vlaamse Tielt heeft heeft vorige week faillissement aangevraagd. Het zou de explosieve kostenstijging onvoldoende kunnen doorrekenen en zo in moeilijke papieren zin gekomen. Dat meldt De Tijd.
Met de failissementsaanvraag van Belorama is volgens zakenkrant De Tijd de eerste grote Belgische bouwgroep omgevallen sinds de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne de prijzen heeft doen exploderen. Belorama maakt ramen en deuren in aluminium en pvc en vierde enkele jaren geleden haar 100-jarige jubileum.

Het bedrijf had het al enkele jaren moeilijk maar belandde vorig jaar andermaal in zwaar weer door de stijgende kosten voor grondstoffen en energie. ‘De groep heeft de stijging van de aankoopprijzen maar beperkt kunnen doorrekenen aan haar klanten, waardoor projecten werden uitgevoerd tegen lager dan voorziene marges', wordt de advocaat van het bedrijf geciteerd, Yves Lenders.

Voor de verkoop was Belorama gehouden aan prijzen die op voorhand waren gecontracteerd en niet konden worden verhoogd, terwijl leveranciers hun kosten wel doorrekenden. Dit jaar ging het verder bergafwaarts en was er sprake van acute cashnood en wilden leveranciers alleen nog met voorafbetalingen werken. Belorama behoort samen met Vandenbroucke uit Wevelgem en het Limburgse Belisol tot de belangrijkste producenten van ramen en deuren in Vlaanderen. Er werken 170 mensen in de fabriek in Tielt.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren