Zoeken
 
 

Vlaanderen vecht miljoenenclaim loodsen aan


Antwerpen, 17 december 2013
Vlaanderen spant een rechtszaak aan tegen het Nederlandse Loodswezen, in een poging een miljoenenclaim van tafel te krijgen. Dat meldt Nieuwsblad Transport vrijdag. Voorzitter Fred Kuipers van de loodsregio Scheldemonden stelt dat de Vlamingen de zaak zo lang mogelijk willen vertragen. Hij noemt de opstelling van de Vlaamse overheid 'schandalig'.
Een onafhankelijke Belgisch-Nederlandse arbitragecommissie oordeelde enkele maanden geleden dat de loodsen recht hebben op een Vlaamse vergoeding van 7,9 miljoen euro, omdat Vlaanderen de loodstarieven op de Schelde sinds 2009 te laag heeft vastgesteld. De commissie deed er bijna een jaar over om tot die uitspraak te komen.

 

Te weinig 

Door de lage tarieven kregen de Nederlandse loodsen minder geld voor hun diensten op de rivier. De bedrijven zouden zo vier jaar lang grofweg vijftien procent te weinig hebben ontvangen voor het begeleiden van zeeschepen van en naar de havens van Antwerpen en Gent.

 

Schelde

Van de 460 Nederlandse loodsen is meer dan een derde actief op de Schelde, waar zij jaarlijks tienduizenden schepen begeleiden. De Nederlandse loodsen zijn verantwoordelijk voor 28 procent van alle loodswerk op de Schelde. Zij zijn zelfstandig ondernemer, terwijl Belgische loodsen in dienst zijn van de Vlaamse overheid. (Novum)

 

Vlaanderen vecht miljoenenclaim loodsen aan'
De loodsen zouden zo vier jaar lang te weinig hebben ontvangen voor het begeleiden van zeeschepen van en naar de havens van Antwerpen en Gent.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren