Zoeken
 
 

Eerste editie metaalbeurs in Wallonië een succes volgens de organisatie


Namen, 8 juni 2022
De eerste editie van de ‘Journée du Métal’ in Namen is vorige week volgens de organisatie op een succes uitgelopen. De eendaagse vakbeurs voor de Waalse metaalsector trok 71 exposanten en 715 bezoekers.

Donderdag 2 juni werd de eerste editie van het Journée du Métal ceremonieel geopend door minister Clarinval, onder andere bevoegd voor Middenstand, Zelfstandigen, KMO's. Met deze vakbeurs mikt de organisatie Easyfairs, dat voor de beurs samenwerkte met het Belgische Instituut voor Lastechniek (BIL), op de Waalse metaalsector.

 

715 bezoekers bezochten de eerste de metaalbeurs in Namen, de hoofdstad van Wallonië. De bezoekers kwamen uit alle provincies: 28% kwam uit Luik, 17% uit Namen, 17% uit Charleroi, 10% uit Henegouwen, 10% uit Waals Brabant en 13% uit Brussel. Van de bezoekers kwam 5 procent uit Vlaanderen en ook onder de standhouders waren Vlaamse bedrijven.


Het Belgisch Instituut voor Lastechniek had het randprogramma op de beurs vorm gegeven en VCL beheerde de Wall of Fame waar bezoekers hun naam konden lassen op een metalen wand.

Waalse metaalbeurs trekt ruim 700 bezoekers

Exposanten komen graag terug 

De beursorganisatie spreekt van een succesvolle eerste editie. Niet alleen was het aantal bezoekers boven verwachting. ‘Op deze ene beursdag heeft 74% van alle exposanten opnieuw een standplaats gereserveerd voor de volgende editie in juni 2024', laat Easyfairs verheugd weten. De volgende editie van Journée du Métal staat gepland voor donderdag 6 juni 2024, andermaal in Namur Expo.


Easyfairs wijst ook nog op het eerst volgende metaal-manufacturing event dat het organiseert. Van 21 tot-en-met 23 november 2023 vindt in Antwerp Expo de gecombineerde Welding Week, Subcontracting en Metal Flanders plaats. Het evenement is gericht op de community van het lassen en snijden, draaien, frezen en plooien van metalen, voor- en nabewerking, 3D-printing, metaaltoeleveranciers.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren