Zoeken
 
 

Gentse stadshal wint Belgische Prijs voor Architectuur


Gent, 11 december 2013
Na de Prijs Bouwmeester 2013 sleept de Gentse stadshal nu ook de Belgische Prijs voor Architectuur 2013 in de wacht, zo maakte De Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van België bekend. Het kantoorgebouw Stebo in Genk gaat met de Belgische Prijs voor Energie 2013 lopen.
De Gentse stadshal werd evenwel gekozen omdat ze ‘het meest representatieve project is van de categorielaureaten en als zodanig typischer voor de plaatselijke situatie'. De stadshal en de heraanleg van de Korenmarkt en het Emile Braunplein werd gerealiseerd door Robbrecht en Daem architecten in samenwerking met Marie-José Van Hee architecten. De stadshal was dit jaar eerder ook bij de vijf laatste finalisten voor de Prijs voor Hedendaagse Architectuur van de Europese Unie, werd ook genomineerd voor de architectuurbiënnale in Venetië en won in 2009 de Prijs voor Publieke Ruimte.

 

Constructie

Voor de constructie van de stadshal gebruikte staalconstructeur BCM uit Hoogstraten zo'n 300 ton staal, goed voor een gebouw van 40 x 15,75 x 15,75 m hoog, steunend op vier betonnen sokkels. Er werd profielstaal S235 gebruikt, in combinatie met kokerprofielen S355 en trekstaven S460. Alle staal werd behandeld met een primer met uitstekende corrosiewerende eigenschappen, een brandvertragende zwelverf (R30) en een eindlaag ter bescherming van de brandvertragende verf. Het is een klassieke constructie van staal op betonnen sokkels. (Belga/Infosteel)

www.bcm.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren