Zoeken
 
 

Haven Zeebrugge sluit akkoord met Indiase sectorgenoot


Zeebrugge, 27 november 2013
De haven van Zeebrugge en Adani Ports & SEZ uit India gaan nauw samenwerken. De twee partijen hebben daarover in Mumbai een intentieverklaring ondertekend. Adani is met zijn drie havens de grootste privé-havenontwikkelaar van India.
De twee partners tekenden de intentieverklaring woensdag in Mumbai in het kader van de economische missie in India met prinses Astrid. De havens willen vanaf nu samen zakenopportuniteiten zoeken, elkaar helpen en gegevens uitwisselen. ‘Het is de bedoeling dat we elkaar bekend maken in de wereld. We zullen ook heel wat technische gegevens en knowhow uitwisselen', verklaart Sven De Wachter van de Haven van Zeebrugge.

 

Gelijkenissen

‘Er zijn gelijkenissen zoals de container- en roroactiviteiten. Denk bijvoorbeeld ook aan de import van Suzukiwagens bij ons, vanuit New Delhi. Bovendien heeft Adani de intentie om een energiehaven uit te bouwen, en daar is Zeebrugge al langer mee bezig', legt De Wachter nog uit.

Adani leidt in India de havens van Mundra, Dahej en Hazira, die zich vooral bezighouden met de import en handel van kolen. De groep beheert ook spoorwegen die in verbinding staan met het Indiase hinterland. (Belga)

www.portofzeebrugge.be

Haven Zeebrugge sluit akkoord met Indiase sectorgenoot'
Karan Adani (l) en Joachim Coens ondertekenen het akkoord onder het toeziend oog van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (l bovenaan), prinses Astrid en Vlaams minister-president Kris Peeters. Foto: Belga.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren