Zoeken
 
 

Overname staaldivisie Thyssenkrupp door Liberty Steel gaat niet door


19 februari 2021
Thyssenkrupp en Liberty Steel waren al even in gesprek over de overname van de staaldivisie van Thyssenkrupp, Liberty Steel brachts zelfs al een niet-bindend indicatief bod uit. Thyssenkrupp brengt nu echter naar buiten dat de overnamegesprekken zijn beëindigd en de verkoop niet plaats zal vinden.

Dr. Klaus Keysberg, CFO bij Thyssenkrupp: 'We hebben de deur opengezet voor onderhandelingen, maar uiteindelijk lagen onze ideeën over de bedrijfswaarde en de structuur van de transactie ver uit elkaar. Daarom hebben wij besloten de gesprekken te beëindigen. Wij betreuren deze stap omdat wij Liberty Steel als een serieuze partner in het proces beschouwden. Nu is het belangrijk dat wij de levensvatbaarheid van onze staalactiviteiten in de toekomst zelf veiligstellen. Daar werken we hard aan, zoals we de afgelopen weken en maanden steeds hebben benadrukt.'

 

Liberty Steel had een indicatief, niet-bindend bod uitgebracht om Thyssenkrupp Steel Europe over te nemen. Er was een nauwe uitwisseling tussen Thyssenkrupp en Liberty Steel over een aantal complexe onderwerpen. Het resultaat was echter dat er geen gemeenschappelijke oplossing kon worden gevonden voor de belangrijkste eisen van Thyssenkrupp. 

 

Thyssenkrupp zal nu op eigen kracht verder werken aan een duurzame positie van staal. Daartoe werkt de staalraad aan een consequente verdere ontwikkeling van de staalstrategie '20-30 om de gevolgen van de coronapandemie aan te pakken en staal duurzaam rendabel en dus toekomstbestendig te maken. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren