Zoeken
 
 

Negen havenarbeiders in ziekenhuis na lekkage


Antwerpen, 11 november 2013
Na het incident met een lek van een giftige stof in de nacht van zondag op maandag in de Antwerpse haven moesten uiteindelijk negen havenarbeiders een tijdje worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt de rampenambtenaar van de stad Antwerpen.

Alle slachtoffers zijn intussen naar huis teruggekeerd, maar ze moeten volgens het havenbedrijf de komende dagen wel nog teruggaan op controle. De container waar het lek zich bleek te bevinden, is veilig en wel van het schip in kwestie gehaald.

 

Dampen

De hoeveelheid giftige stof (methyl 3 mercaptopropionaat) die effectief uit de container gelekt was, bleek na afloop beperkt. Enkele havenarbeiders waren echter door de vrijgekomen dampen bedwelmd geraakt, wat meteen tot groot alarm leidde. Om geen enkel risico te nemen, werd besloten alle arbeiders die in de buurt van de container waren geweest, ter controle af te voeren. Om dat in goede banen te leiden, werd zelfs het medisch interventieplan afgekondigd. 

 

Delwaidedok

Voor de omgeving van het schip, dat in het Delwaidedok lag, was er nooit enig gevaar. Het incident vond plaats op een schip in het Delwaidedok bij rederij MSC.

 

Vorige week ging het ook al mis in de Antwerpse haven. Toen werd er alarm geslagen bij chemiebedrijf Solvay na een lek in de chloorzuurleiding. Drie werknemers raakten bedwelmd en moesten naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Volgens het bedrijf zijn zij er niet erg aan toe.(Belga)

www.portofantwerp.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren