Zoeken
 
 

Wees voorbereid op de Brexit (video)


25 november 2020
Auteur:
Jorine van Knippenberg
Ongeacht of er een akkoord komt over een nieuw partnerschap tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, eindigt de brexit-overgangsperiode op 31 december 2020. De Britten verlaten dan de interne Europese markt en de douane-unie, waarmee nieuwe handelsregels gaan gelden. Vlaamse bedrijven zullen onder andere douaneformaliteiten moeten vervullen wanneer zij exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast verandere er op andere vlakken ook een hoop zaken. Maar hoe bereid u zich als ondernemer hier op voor? Flanders Investment & Trade (FIT) stelt dat ondernemers er goed aan doen een 'Go Beyond Brexit'-actieplan op te stellen, met een strategie voor de langere termijn. Verder is het goed om afspraken te maken met logistieke partners voor de leveringen in het Verenigd Koninkrijk. 

Het Brexit-team van FIT stelde ook een complete checklist op, waar ondernemers kunnen zien welke zaken zij kunnen regelen enkele maanden, weken en dagen voor 31 december 2020.

 

Een andere goede voorbereiding is het invullen van de Brexit Impact Scan, die vervolgens tips op maat geeft afhankelijk van de situatie van een specifieke onderneming. 

FIT heeft verder nog allerlei handige tips en tools, zoals antwoorden op de meeste gestelde vragen rond de Brexit, een stappenplan voor export van goederen en diensten naar het Verenigd Koninkrijk, informatie over wisselkoersrisico's, subsidies, invoertarieven en intellectueel eigendom en exportvergunningen. Ook biedt het FIT clausules om handelscontracten 'brexit-proof' te maken. 

 

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren