Zoeken
 
 

VAMAC merkt weinig van corona en vernieuwt machinepark


Diepenbeek, 29 september 2020
Het Limburgse metaalbewerkingsbedrijf VAMAC merkt weinig van de coronacrisis. Over de vernieuwing van het machinepark hoefde dan ook niet lang nagedacht te worden. Dit vertelt sales en office manager Christel Habils.
‘Onze draaibank was aan vernieuwing toe en daarom hebben we deze Spinner PD precisiedraaibank aangeschaft. Zo simpel is het', vertelt de echtgenote van zaakvoerder Marc Valkeneers. Met de draaibank wil de specialist in draai-en freeswerken uit Diepenbeek haar bestaande klanten bedienen, bedrijven die actief zijn in de automotive en de medische sector.

Cobalt-Chrome 3D-printer

Tegelijk met de draaibank heeft VAMAC ook een Cobalt-Chrome 3D-printer aangeschaft. Deze investering kan meer gezien worden als een uitbreidingsinvestering. Met de nieuwe machine kunnen onder andere tandprotheses of kunstknieën- en heupen geprint worden. ‘Deze machine hebben we enerzijds gekocht op verzoek van bestaande klanten in de medische sector voor wie we ook al titanium stukken 3D-printen' vertelt Habils.

Anderzijds biedt de nieuwe machine in de toekomst ook opportuniteiten om nieuwe klanten aan te trekken. Om haar aantrekkelijkheid onder klanten uit de medische sector te vergroten, heeft VAMAC dit jaar ook een medisch ISO certificaat behaald.

VAMAC dat tien werknemers op de loonlijst heeft staan, merkt naar eigen zeggen nog niet veel van de coronacrisis. ‘Wij zijn eigenlijk gewoon steeds door blijven draaien en hebben ook geen mensen op tijdelijke werkloosheid hoeven zetten', aldus de zaakvoerster.

Het Limburgse maakbedrijf beschikt verder onder andere nog over een draadvonkmachine, erodeermachine, en rond- en vlakslijpmachines.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren