Zoeken
 
 

Grootste contract ooit voor windenergie Belgische industrie


29 september 2020
Chemiebedrijf Ineos en energieleverancier Engie hebben het grootste aankoopcontract voor windenergie in de Belgische industrie ooit afgesloten, met een duur van tien jaar. Hiermee moet 1,15 miljoen ton CO2-uitstoot worden vermeden.
De hernieuwbare energie zal vanaf 1 januari 2021 aan Ineos worden geleverd vanuit het Noordelijke offshore windmolenpark in de Noordzee. De langetermijnverbintenis van 84 MW zal in eerste instantie worden gebruikt door de bestaande Ineos-productievestigingen en later door Project ONE , de Ineos-investering in twee ultramoderne chemische installaties voor de productie van ethyleen en propyleen in Antwerpen, die vorig jaar werd aangekondigd.

John McNally, CEO Ineos Project ONE, verklaarde: 'Deze overeenkomst is voor Ineos een belangrijke stap in de reductie van emissies als gevolg van ons energieverbruik in België. Project ONE zal bestaan uit de meest energie-efficiënte installaties van haar soort in Europa door de nieuwste technologieën in te zetten. Onze propaandehydrogenatie-eenheid is ontworpen met een maximaal niveau van elektrificatie. Daardoor is het mogelijk de indirecte emissies nagenoeg te elimineren door enkel groene stroom in te schakelen. In de komende maanden bestuderen we dan ook de opties om de afname van hernieuwbare energie verder uit te breiden.'
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren