Zoeken
 
 

Vlaming verkiest renovatie boven nieuwbouw


Rumst, 30 oktober 2013
De gemiddelde Vlaming verkiest renoveren boven nieuwbouwen. Dat blijkt uit de Vlaamse Renovatie Enquête, een enquête onder achthonderd Vlamingen.
Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is: ‘omdat het land al behoorlijk is volgebouwd. Betaalbare bouwgrond wordt schaars.' Daarnaast is het haast nog de enige mogelijkheid om te kunnen wonen in de stad, volgens de ondervraagden. De Vlaamse Renovatie Enquête is uitgevoerd door iVox in opdracht van bouwfirma Verelst, die de mening van kandidaat-renoveerders wil weten over de renovatiescan. Met deze scan weten kandidaat-renoveerders wat het gaat kosten. Daarmee doet de scan het meest aangehaalde nadeel van renoveren teniet.

 

FABA

De vragen werden gesteld aan achtthonderd Vlamingen die aangaven dat ze binnen een venster van twee jaar in het verleden of de toekomst met de aankoop, de bouw en/of de renovatie van een woning bezig waren of zullen zijn. Volgens recent onderzoek van FABA (Federatie Algemene Bouwaannemers) is momenteel 16 procent van de Belgische achttienplussers aan het verbouwen/renoveren, tegen slechts 2 procent nieuwbouwers.

 

De positieve houding tegenover renoveren vertaalt zich dus ook duidelijk in de realiteit. Een grote meerderheid, 84 procent, vindt overigens dat de overheid het renoveren best wat meer mag promoten en bevoordelen.

www.verelst.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren