Zoeken
 
 

Waals bedrijf print neuswissers voor coronatests


Flémalle, 6 mei 2020
Any-Shape, een 3D-specialist in het Waalse Flémalle, heeft een opdracht van de regering om enkele honderdduizenden neuswissers te 3D-printen. Deze wissers zijn nodig om coronatests mogelijk te maken.
‘Sinds het begin van de pandemie in Europa is er een grote schaarste aan materiaal voor staalafnames, en dan voornamelijk de nasofaryngeale swab', legt het bedrijf uit in een persbericht. Meer dan negentig procent van de wissers die wereldwijd gebruikt worden, worden volgens Any-Shape geproduceerd door een Italiaans bedrijf. De wissers zijn de lange, plastic staafjes die in de neus gestoken worden om testen af te nemen.

Het Waalse bedrijf heeft het product herontwikkeld, zodat het volledig via 3D-printing kan worden gemaakt. Daarop volgde een klinische studie met het CHU-ziekenhuis in Luik. De testen verliepen succesvol en het federaal geneesmiddelenagentschap keurde de wissers goed om onmiddellijk op de markt te brengen.

‘De vraag is enorm', zegt Roger Cocle, CEO van het maakbedrijf. ‘Alleen al in België zijn er ongeveer 20.000 wissers per dag voor de komende vier tot zes weken.' De Belgische overheid en ook andere Europese overheden voeren het aantal coronatest verder op. Any-Shape zegt 100.000 stuks te gaan produceren per week.

Voor de 3D-printspecialist komt de overheidsopdracht als geroepen. Door de coronacrisis is de vraag van haar clientèle, producenten in de automotive en luchtvaartindustrie, behoorlijk gedaald.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren