Zoeken
 
 

Banken bieden betalingsuitstel aan bedrijven


Brussel, 25 maart 2020
De federale regering en de banken hebben samen een pakket maatregelen opgesteld om bedrijven te hebben tijdens de coronacrisis. Wanneer bedrijven op 1 februari geen betalingsachterstand hadden, mogen zij kosteloos hun betalingen uitstellen tot 30 september.
Dat meldt De Tijd. Het gaat hierbij om niet-financiële bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) en zelfstandigen. Verder komt er een garantieregeling voor nieuwe kredieten. Deze kredieten worden door banken verstrekt aan levensvatbare bedrijven uit bovengenoemde groep. De maximale looptijd van deze nieuwe kredieten is minder dan 1 jaar. Vanuit de federale regering komt er vijftig miljard euro beschikbaar om verliezen van de banken op deze nieuwe kredieten te waarborgen. De maximumrente op de nieuwe kredieten zal 1,25 procent zijn, exclusief extra kosten.

Reactie Voka

Voka is opgelucht over het akkoord tussen de federale overheid en de bankensector. Het uitstel van betaling helpt gezonde bedrijven, kmo's en zelfstandigen om geen liquiditeitsproblemen te krijgen. De soepelere garantieregels voor nieuwe kredieten zorgen dat bedrijven kunnen blijven draaien. 'We zijn verheugd dat de federale overheid en de banken snel een akkoord gevonden hebben. We zijn bijzonder erkentelijk voor de zware inspanning die de banken leveren om de bedrijven te ondersteunen in deze zware tijden. Dit vermijdt immers de instorting van ons economisch systeem. Zowel het uitstel van betalingen als de gunstige kredietmaatregelen zorgen ervoor dat bedrijven in het heetst van de strijd het hoofd boven water kunnen houden en hopelijk versneld kunnen opstarten zodra de coronacrisis achter de rug is', zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren