Zoeken
 
 

Verkoop tweedehands machines loopt stroef


Kortrijk, 7 februari 2020
Auteur:
Jerom Rozendaal
De verkoop van tweedehands metaalbewerkingsmachines op de Europese markt loopt al een tijdje stroef. Naast de hang naar nieuwe machines gooit ook de handelsoorlog tussen China en Amerika roet in het eten.
Dit vertelde Frederic De Keukeleire namens APT International op de Prototyping-MNE beurs in Kortrijk. APT verkoopt vanuit Deinze gebruikte machines over de hele wereld van uiteenlopende merken. Op de beurs in Kortrijk was het bedrijf standhouder.

De handelsoorlog tussen de Amerikanen en Chinezen zorgt er volgens de zoon van APT-eigenaar Hendrik De Keukeleire voor dat Chinezen hun aandacht verschuiven naar de Europese markt. ‘Doordat Chinese machines Amerika niet binnenkomen, bombarderen zij de Europese markt', zegt hij. Omdat Chinese modellen vaak scherp geprijsd zijn, ervaren de verkopers van gebruikte machines forse concurrentie.

Goedkope rentes en grotere bedrijven

De Keukeleire stelt dat de verkoop van tweedehands machines op de Europese markt betere tijden heeft gekend. ‘Kleine ondernemingen verdwijnen en bedrijven worden steeds groter. Deze grote ondernemingen zijn kapitaalkrachtiger en geven de voorkeur aan nieuwe machines. Ook de lage rentes spelen daarbij een rol, waardoor het goedkoop is om geld te lenen.'

Een groeimarkt voor APT is op het moment West-Afrika, dat moeilijker te bereiken is voor Chinese exporteurs dan Oost-Afrika. De Keukeleire: ‘In West-Afrika hebben bedrijven bovendien nog niet het vertrouwen in Chinese machines en verkiezen ze westerse exemplaren.'

Alhoewel de West-Afrikaanse markt veel potentieel heeft, loopt APT tegen praktische problemen aan in thuisland België. Het bedrijf uit Deinze met twintig man op de loonlijst heeft moeite om technische specialisten te vinden. ‘Al onze tweedehandsmachines worden uitgerust met nieuwe CNC besturingssystemen. Het is erg moeilijk om personeel te vinden die dat werk kan doen', besluit De Keukeleire.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren