Zoeken
 
 

Vlaamse bedrijven door Voka geëerd voor duurzaam ondernemen


Zaventem, 29 oktober 2019
Auteur:
Jerom Rozendaal
140 Vlaamse bedrijven zijn eind vorige week door werkgeversorganisatie Voka geëerd met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO).
De bedrijven kregen de onderscheiding van Voka voor hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. In totaal hadden de bedrijven bijna 2.500 acties ondernomen die bijvoorbeeld gericht zijn op een vergroening van het wagenpark, het verkleinen van de CO2 uitstoot en energieverbruik.

Maakbedrijven doen mee

Onder de bedrijven met duurzame initiatieven waren tal van maakbedrijven, zoals ArcelorMittal Gent, Honda, Henco, Degels Metal en Prefaco.

Het laatste bedrijf, producent van prefab producten uit Lebbeke, viel in de prijzen wegens de modernisering van haar nettenlas- en tralieliggermachines. De nieuwe machines zijn onder andere energiezuiniger en leveren minder snijafval doordat ze tralieliggers op maat maken in plaats van deze te slijpen.

Betrokkenheid Verenigde Naties

‘Als werkgeversorganisatie ondersteunt Voka bedrijven die werk willen maken van een meer duurzame bedrijfsvoering. We doen dit in samenwerking met CIFAL Flanders/UNITAR , het internationale trainingscentrum van de Verenigde Naties dat inzet op duurzaam management', verklaart Myriam Heeremans, coördinator van het VCDO-charter bij Voka, het initiatief.

Een afvaardiging van het trainingscentrum van de VN was bij het evenement in de Gateway Building op de luchthaven van Zaventem aanwezig.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren