Zoeken
 
 

Jorge Solis nieuwe CEO bij Punch Powertrain


11 oktober 2019
Punch Powertrain, wereldwijde leverancier van aandrijfsystemen en transmissietechnologie voor de automobielindustrie, heeft Jorge Solis met onmiddellijke ingang aangesteld als zijn nieuwe chief executive officer. Solis treedt tegelijkertijd toe tot de raad van bestuur van de onderneming.
In zijn nieuwe rol zal Solis Punch Powertrain leiden naar een verdere rendabele groei en wereldwijde expansie. Tevens zal hij de innovatiepijplijn stroomlijnen om automobielfabrikanten te ondersteunen in hun ontwikkeling van hybride en elektrisch aangedreven voertuigen. Meer bepaald zal Solis het team begeleiden doorheen de volgende stappen van een ambitieus transformatieprogramma, om ervoor te zorgen dat de gedifferentieerde productportfolio van Punch Powertrain consistent wordt aangeleverd bij klanten via een flexibele, lean en volledig geïntegreerde, wereldwijde supply chain.

'Ondanks de huidige vertraging in de industrie heeft Punch Powertrain grootschalige contracten met OEM's op middellange termijn en een significant potentieel voor toekomstige groei,' zei Xiong Xuqiang, voorzitter van de raad van bestuur van Punch Powertrain. 'We zijn verheugd Jorge Solis als onze CEO te kunnen aanstellen om deze opmerkelijke onderneming verder te zetten. Zijn bijna drie decennia aan commerciële en operationele ervaring, verworven in verschillende rollen binnen de globale automobielindustrie, zijn brede know-how van de industrie, alsook zijn specifieke kennis van de regio's waar Punch Powertrain actief is, sprongen er meteen uit in vergelijking met de andere sterke kandidaten, die door de raad van bestuur in overweging werden genomen. Hiernaast heeft Jorge een indrukwekkend trackrecord van strategische bedrijfsontwikkeling, gekenmerkt door een sterke leiderschapsvisie, ervaring met bedrijfsturnaround en een sterke match met de bedrijfscultuur.'


Jorge Solis heeft een diploma burgerlijk ingenieur behaald aan de universiteit ITESM in Mexico. Met zijn 25 jaar wereldwijde ervaring heeft hij een sterke reputatie opgebouwd in innovatie binnen de automobielindustrie en geïntegreerde toeleveringsketens. Jorge komt van het Belgische WABCO Vehicle Control Systems, waar hij de functie van President van de Truck, Bus en Car Original Equipment Manufacturers Division en Executive Officer bekleedde.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren