Zoeken
 
 

Mogelijke fusie Klöckner en ThyssenKrupp van de baan na vertrek ceo Guido Kerkhoff


Essen (DE), 1 oktober 2019
Auteur:
Jorine van Knippenberg
Staal- en metaaldistributeur Klöckner & Co ziet af van een fusie met ThyssenKrupp. Reden hiervoor zou het wegsturen van ceo Guido Kerkhoff bij ThyssenKrupp zijn.
Dat meldt Handelsblatt naar aanleiding van informatie van ingewijden. Per 1 oktober zal Guido Kerkhoff worden opgevolgd door Martina Merz. In een buitengewone vergadering heeft de Raad van Commissarissen van ThyssenKrupp hier unaniem over besloten. Dit is volgens ThyssenKrupp gebeurd met wederzijds goedvinden van Kerkhoff. Het persbericht meldt verder geen reden voor de personeelswissel. Handelsblatt vermoedt dat het te maken heeft met de verkoop van de liftdivisie van ThyssenKrupp. Kerkhoff was voorstander van een gedeeltelijke verkoop, terwijl het investeringsfonds Cevian een volledige verkoop eist.

Het is nog onzeker hoe het nu verder gaat met ThyssenKrupp. Martina Merz kan maar maximaal twaalf maanden aanblijven als ceo volgens de Duitse wet. De zoektocht naar een opvolger zal lastig zijn, in het verleden hebben al vele kandidaten de positie afgewezen, waaronder voormalig ABB-baas Ulrich Spiesshofer en voormalig Kuka-baas Till Reuter.

De ceo van Klöckner, Gisbert Rühl, verwacht daarom niet dat de Ruhrgroep binnenkort een concreet fusievoorstel zal doen. 'Ik kan me niet voorstellen dat het management en de aandeelhouders van Thyssen-Krupp in de huidige situatie nadenken over overnames', aldus de manager in antwoord op de vragen van Handelsblatt. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Kerkhoff in november een strategie zou uitwerken waarin ook een langetermijnperspectief voor de staalindustrie zou zijn opgenomen. Maar met de beslissing om Kerkhoff te vervangen en de verantwoordelijkheid voor materialen en staal over te dragen aan Klaus Keysberg, de voormalige divisiedirecteur van de hele groep, is dit vorige plan verdwenen.

Liftdivisie

Ongeacht het geplande ontslag van Kerkhoff gaat ThyssenKrupp door met de verkoop van de liftdivisie. De Finse concurrent Kone, maar ook financiële investeerders, hebben tot nu toe belangstelling getoond. Met het vertrek van Kerkhoff is een volledige verkoop van de divisie waarschijnlijker geworden. De divisie zou een waarde vertegenwoordigen van 17 miljard euro.
Mogelijke fusie Klöckner en ThyssenKrupp van de baan na vertrek ceo Guido Kerkhoff'
De liftendivisie vormde waarschijnlijk het struikelblok voor het management wat leidde tot het vertrek van ceo Guido Kerkhoff en daarmee ook een stop zette achter de mogelijke fusie met Klöckner. (Foto: ThyssenKrupp liften)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren