Zoeken
 
 

Winnaars Matexpo Awards bekend gemaakt


Kortrijk, 11 september 2019
De bouwmateriaalbeurs Matexpo is vandaag weer van start gegaan in Kortrijk en zal nog duren tot en met 15 september. De organisatie heeft op de eerste beursdag de winnaars van de Matexpo Awards bekend gemaakt.
Van der Spek won de eerste prijs in de categorie Innovation Award voor een kunststof hijskabel voor torenkranen 370 EC-B12 Fibre, 278 EC-B12 Fibre en 240 EC-B10 Fibre. De hijskabel van Liebherr vervangt volgens Van der Spek 'de traditionele stalen hijskabel op een torenkraan. De Fibre-kabel is vijfmaal lichter dan een stalen hijskabel, waardoor er aanzienlijke voordelen ontstaan voor montage en gebruik. Zo kan de nuttige capaciteit op het giekuiteinde van de kraan tot 20 procent worden verhoogd. Bovendien wordt de levensduur van de hijskabel verviervoudigd en behoeft deze kabel geen onderhoud.'

Van der Spek won ook de tweede prijs met de Dynapac CA1500 - CA6500 Seismic trilwals. Deze grondwals detecteert automatisch de frequentie van de bodemeigenschappen, werkt ermee samen en gebruikt de juiste hoeveelheid energie precies op het juiste moment. Aangezien de trommel en de bodem als één dynamisch systeem fungeren, maximaliseert dit de contactkracht tussen de trommel en de grond, wat een maximale verdichting en energie-efficiëntie oplevert, aldus Van der Spek.

De derde plaats is voor DOKA voor de DokaXact, een op sensoren gebaseerd wireless systeem dat werfleiders en bouwplaatspersoneel ondersteunt bij het snel en precies positioneren en uitlijnen van wandbekisting voor automatische klimsystemen. Het proces maakt gebruik van een meetsysteem (DokaXact Inclinometer) dat is vastgemaakt aan bepaalde punten op de bekisting en draadloos communiceert met een centrale verwerkingseenheid.

Green Award

De Green Award wordt uitgereikt aan de meest milieuvriendelijke machine of innovatie. Arden Equipment mocht de eerste prijs mee naar huis nemen voor het Arden Jet geïntegreerd hogedrukwatersproeisysteem op hydraulische rotsbrekers. De Arden Jet is het eerste in de fabriek geïntegreerde hogedrukwatersproeisysteem op een gereedschap dat is ontworpen om de stofemissies te verminderen. Stofreductie is een belangrijk probleem op bouwplaatsen, aangezien het een milieurisico én een probleem voor de volksgezondheid vormt. Met de Arden Jet wordt het stof onmiddellijk opgevangen door de waternevel, ongeacht de rotatie en translatie van het gereedschap.

De tweede en derde prijs gingen naar Vandaele Machinery voor de Gasgenerator Himoinsa HGO-40 T5 LPG SP en ALV voor de Biofill biologische hars voor het maken van hardschuim.

Safety Award

De nieuw in het leven geroepen Safety Award gaat naar de meest vernieuwende veiligheidstoepassing die op de beurs wordt tentoongesteld.

DOKA won met FreeFalcon mobiele valbeveiliging de eerste prijs. Het mobiele persoonlijke valbeveiligingssysteem FreeFalcon verhoogt de veiligheid van de gebruiker zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit, waardoor het risico op vallen van hoogte wordt geminimaliseerd. De mobiele ankermast is multifunctioneel inzetbaar, zowel voor bekistingswerkzaamheden als plaatsen van wapening, betonneren, alsook in combinatie met geprefabriceerde elementen (welfsels, predallen ...).

Tweede en derde prijs waren voor Steelwrist met de Volautomatische SQ snelwissel met gepatenteerd veiligheidssysteem Front Pin Lock en de MirrorCams van Mercedes-Benz.
Winnaars Matexpo Awards bekend gemaakt'
De winnaars van de Matexpo Awards op een rij. (Foto: Matexpo)
1/1
 
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren