Zoeken
 
 

Derde EPB-congres laat professionals nadenken over gezond en comfortabel bouwen in de toekomst


Brussel, 21 augustus 2019
Op donderdag 3 oktober vindt er, van 15.30u tot 20.30u een interessant congres plaats voor professionals uit de bouwwereld. In BEL Brussel, naast Tour & Taxis, is er dan immers het derde EPB-congres, met als thema ‘Gezond en comfortabel bouwen in de toekomst’. Dit initiatief wordt georganiseerd door een partnerschap (THE BOX) tussen Renson, Unilin, AGC, Sapa, Soudal en Skylux, in samenwerking met opleidingsspecialist SBM, waarbij architectura.be fungeert als mediapartner.
Architecten, bouwpromotoren en bouwheren liggen anno 2019 van meer wakker dan louter energiebehoud, dat inmiddels gemeengoed werd bij zowel nieuwbouw als renovatie. Andere hot topics in de bouwwereld zijn gezond leven én comfortabel wonen. Vandaar het congres, dat gericht is op diezelfde architecten, EPB-verslaggevers en constructeurs.

Een gezonde woning die ook nog eens comfortabel is, moet voldoen aan een aantal minimumvereisten en spelregels binnen het EPB-kader. Regels omtrent isolatie en luchtdichtheid, akoestiek, ventilatie, zonwering én natuurlijk daglicht. Het wettelijk kader van deze regelgeving evolueert continu, wat vertaald wordt in architecturale trends zoals kleiner wonen.

Het derde EPB-congres gaat dieper in op de wettelijke aspecten van gezond en comfortabel bouwen en toont de voordelen en effecten van goede isolatie, luchtdichte akoestiek, ventilatie en natuurlijk daglicht via dak en ramen in een woning.

Programma

Keynote spreker is Vincent Callebaut, een gerenommeerde Belgische architect met kantoren in Parijs, die zich voor zijn projecten laat inspireren door de natuur. Hij staat bekend om het zoeken naar oplossingen voor problemen zoals milieuverontreiniging.

Verschillende experts laten tijdens het congres hun licht schijnen op het thema ‘Gezond en comfortabel bouwen in de toekomst'. WTCB-collega's Bart Ingelaere en Bertrand Deroisy gaan dieper in op respectievelijk akoestiek en natuurlijk daglicht, waarna EPB-consulent Luc Dedeyne de link legt tussen luchtkwaliteit en energie. Karim Zouaoui, business development director bij projectontwikkelaar ION, spreekt tot slot over de behoeften en noden van de bouwheer. Het congres wordt afgesloten door een walking dinner.

Vooraf inschrijven is verplicht. Meer informatie en inschrijven kan via www.thinkoutsidethebox.be.
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren