Zoeken
 
 

Buizen perfect op maat


Gent, 13 maart 2019
Hydrauvision heeft een hightech mobiel inmeetsysteem in gebruik genomen om gebogen buis in- en op te meten, op locatie bij de klant of in de werkplaats. In combinatie met de nieuwe CNC-buigbank van het bedrijf kunnen zo hydrauliekbuizen tot een diameter van 42 mm perfect op maat worden gemaakt.

Het nieuwe systeem is ideaal voor het snel en nauwkeurig vervangen van bestaande buizen, maar ook om deze te optimaliseren of aan te passen aan een nieuwe situatie, bijvoorbeeld als er extra componenten moeten worden ingebouwd.

 

Direct invoeren 

‘Hydrauvision heeft hiermee een unieke oplossing in huis voor zowel bestaande als nieuwe klanten', aldus Ad van Bellen, sales en marketing directeur bij Hydrauvision. ‘Dit nieuwe systeem bestaat uit een 3D-camera en draadloos opneemsysteem dat automatisch een 3D-tekening genereert. Afhankelijk van de opdracht kan de data direct worden ingevoerd in één van onze CNC-buigbanken, ook als het gaat om complexe, meervoudig gebogen buizen. Daarnaast kan de informatie door onze engineers worden gebruikt om de piping te optimaliseren, voordat deze wordt doorgestuurd.'


Voordelen van de nieuwe combinatie zijn de snelheid en nauwkeurigheid waarmee nieuwe buizen kunnen worden geproduceerd. Daarbij wordt volledig rekening gehouden met bestaande piping en componenten. Verder is het mogelijk om het ontwerp te verbeteren door bijvoorbeeld het uniformeren van de buigradius, het uniformeren van lengtes of anderszins de vormgeving aan te passen.

 

Op locatie

Bestaande buizen hoeven niet eerst gedemonteerd te worden, maar kunnen op locatie worden opgemeten. Daarnaast is het door de nauwkeurigheid van het systeem niet nodig dat een specialist ter plekke op het laatste moment nog aanpassingen moet verrichten. Zo blijft de eventuele downtime tot het absolute minimum beperkt.  

 

Benelux

‘We zijn er trots op dat we op dit moment het enige bedrijf in de Benelux zijn dat dit op deze manier kan doen', gaat Ad van Bellen verder. ‘Niet alleen kunnen we zo heel korte levertijden hanteren, we kunnen ook het volledige ontwerp controleren vóór de assemblage. Eventuele fouten halen we er dan al uit voordat deze tijd of geld kosten.' 

 

www.hydrauvision.com/nl  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren