Zoeken
 
 

Helaxa start met grootste waterstraalsnijmachine


Deurne, 11 september 2013
Vanaf maart dit jaar is Helaxa uit Deurne, Antwerpen, gestart met waterstraalsnijden. Dit doen ze op een van de grootste waterstraalsnijmachines in Europa, gebouwd en geïnstalleerd door Kimtech uit Zweden.

De waterstraalsnijmachine bestaat uit een snijbed van 4.000x20.000 mm, is voorzien van twee snijbruggen die onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren.De snijbruggen hebben een vijfassige snijkop waarmee met 6.000 bar, geleverd door een 100 pk flow pomp, bijna elk materiaal tot een dikte van 300mm gesneden kan worden, de capaciteit van het geheel is daarmee indrukwekkend groot. Het snijzand (abrassief) dat wordt vermengd met het water is van de hoogste kwaliteit waardoor de prestaties constant van hoge kwaliteit blijven. ‘We snijden met snelheden van 5-800 mm/min, afhankelijk van het materiaal en de dikte. Een plaat van 8 mm rvs snijdt nu eenmaal makkelijker dan een plak aluminium van 300 mm dik', vertelt verkoper Marc van ‘t Westeinde.

 

Constante voorraad

‘Het is eenvoudig om klantwensen om te zetten naar een snijprogramma, we hebben daarvoor de Igems software in gebruik, en verbeteren deze elke maand conform onze wensen. De klant levert zijn CAD-files aan in dxf of dwg formaat op basis waarvan we echt snel een offerte kunnen maken. We realiseren levertijden variërend van een paar uur tot een paar dagen wanneer we materiaal uit eigen voorraad kunnen inzetten of wanneer de klant zelf materiaal aanlevert. We beschikken over een constante voorraad van circa 2.200 ton rvs in vele kwaliteiten en diktes. Ook hebben we ervaring met aluminium, titanium, hoogsterkt staal, marmer, hout en zijn aan het testen met glas.'

www.helaxa.com

 

Helaxa start met grootste waterstraalsnijmachine'
Vanaf maart dit jaar is Helaxa uit Deurne, Antwerpen, gestart met waterstraalsnijden. Dit gebeurt op één van de grootste waterstraalsnijmachines in Europa, gebouwd en geïnstalleerd door Kimtech uit Zweden.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren