Zoeken
 
 

AGCS: 'Branden en explosies grootste risico’s voor schade binnen bedrijven'


Antwerpen, 18 december 2018
In de komende jaren zullen cyberrisico’s en het effect van nieuwe technologie een steeds grotere invloed krijgen op de schade binnen bedrijven. Toch blijven branden en explosies de grootste claims veroorzaken voor verzekeraars en de bedrijven die ze dekken. Dit staat te lezen in het nieuwste onderzoek van Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), dat stelt dat de andere overgrote meerderheid van schades voortkomt uit technische of menselijke fouten, hoewel natuurrampen zoals orkanen ook verwoestende verliezen veroorzaakten de voorbije twee jaar.

In zijn laatste Global Claims Review, onthult AGCS de top oorzaken van schades in het Corporate Insurance segment. De analyse is gebaseerd op meer dan 470.000 claims in meer dan 200 landen gedurende de laatste 5 jaar met een totaalwaarde van ongeveer 58 miljard euro.

 

Geografische waardenconcentratie en domino-effecten 

'Het rapport belicht de steeds hogere risico's voor bedrijven en hun verzekeraars', zegt Philipp Cremer, Global Head of Claims, AGCS. 'In de onderling verbonden en geglobaliseerde bedrijfsomgeving van vandaag nemen financiële verliezen toe als gevolg van geografische waardenconcentratie - vaak in blootgestelde risicogebieden - en van de domino-effecten van wereldwijde Supply chain en netwerken.'

 
'Als we kijken naar de toekomst brengen nieuwe technologieën voordelen met zich mee maar ook risico's en schades. Ze bieden echter ook de mogelijkheid om schades te voorkomen en/of te beperken en het proces rond schaderegeling voor onze klanten te verbeteren.' 


Het rapport geeft statistieken weer van schades in 13 landen en analyseert patronen in schades in verschillende sectoren, zoals de luchtvaart, scheepvaart en energie, evenals verschillende verzekeringen voor bedrijven zoals Property, Engineering, Liability en Financial Lines.


Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) is een aan Allianz Group verbonden risicodrager voor corporate en specialty verzekeringen. Wereldwijd heeft AGCS kantoren in 30 landen en opereert het in meer dan 160 landen via het Allianz Group netwerk en partners. Met meer dan 5.000 werknemers, biedt AGCS verzekeringsoplossingen voor meer dan de helft van alle Fortune Global 500 ondernemingen met een jaarlijks premievolume van 7,6 miljard euro wereldwijd.  

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren