Zoeken
 
 

Audi neemt nieuw testcentrum materialen in gebruik


Neckarsulm (DE), 28 november 2018
Audi heeft op zijn locatie in Neckarsulm een nieuw testcentrum voor materialen geopend. De experts in dit materiaalkundig laboratorium houden zich vooral bezig met het ontwikkelen van nieuwe lichtere aluminium legeringen voor de carrosserie van de nieuwe Audi-modellen.

De toegepaste technieken zijn wereldwijd uniek. Het modulaire ontwerp maakt een maximale flexibiliteit in de warmtebehandeling van materialen mogelijk. Bij het testen van nieuwe materialen kunnen in individueel passende volgorde door de systeemmodules worden geleid. Daarin zijn tot twaalf verschillende procesroutes mogelijk. Heel bijzonder in dit testcentrum is de kleinste spuitgietmachine van de Volkswagen Groep waarmee nieuwe legeringen in kleine eenheden van 50 tot 150 kilogram kunnen worden gefabriceerd en getest.

‘Materiaalontwikkeling is de basis voor Audi's succesvolle lichtgewicht carrosserie-ontwerp. Innovatieve materialen maken onze modellen nog efficiënter en zijn daarom een belangrijk onderdeel op de weg naar elektromobiliteit', zegt Helmut Stettner, plant manager Audi Neckarsulm.

De proeffabriek omvat de gehele procesketen voor de productie van lichte metalen componenten: van het mengen en smelten van nieuwe legeringen tot volledig automatisch vacuümgieten en meertraps warmtebehandeling. Innovatieve simulatiemethoden ondersteunen vrijwel het hele proces. In de laatste stap analyseren de experts de eigenschappen van de materialen. Componenten met optimale materiaaleigenschappen vloeien direct in serieproductie.

 

Economisch ontwikkelen

‘Met de nieuwe proeffabriek maken we de lichtgewicht constructie nog innovatiever en duurzamer. Dankzij de modernste, volautomatische systemen kunnen we materialen en productieprocessen bijzonder economisch ontwikkelen', zegt Michael Breme, hoofd productie en fabrieksplanning bij Audi AG.

 

Bij Audi zijn lichtgewicht constructies al tientallen jaren topprioriteit en leveren een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de doelstellingen van het wagenpark. Het merk met de vier ringen is gebaseerd op een intelligente mix van materialen - van staal, aluminium en magnesium tot vezelversterkte kunststoffen. 

Audi neemt nieuw testcentrum materialen in gebruik'
Heel bijzonder in dit testcentrum is de kleinste spuitgietmachine van de Volkswagen Groep waarmee nieuwe legeringen in kleine eenheden van 50 tot 150 kilogram kunnen worden gefabriceerd en getest
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren