Zoeken
 
 

Trumpf verhoogt omzet tot 3,6 miljard euro in 2017/2018


Ditzingen (DE), 25 juli 2018
Trumpf meldde vorige week dat zijn voorlopige omzet over het boekjaar 2017/2018 met ongeveer 15 procent is gestegen naar 3,6 miljard euro. In het boekjaar 2016/2017 was dat nog 3,1 miljard euro. De orderportefeuille is in diezelfde periode gestegen van 3,4 naar 3,8 miljard euro. De grootste individuele markt is Duitsland, gevolgd door Verenigde Staten en China.

De Trumpf Group boekte op 30 juni 2018 een aanzienlijke omzetstijging van ongeveer 15 procent op het einde van het boekjaar 2017/18. Volgens voorlopige berekeningen bedroeg de omzet 3,6 miljard euro (3,1 miljard euro in het boekjaar 2016/17). De ontvangen orders stegen tot 3,8 miljard euro (3,4 miljard euro in het boekjaar 2016/17). Dit is een stijging van circa 13 procent.

 

ASML

Na Duitsland, met een omzet van meer dan 700 miljoen euro, zijn de VS en China met elk 450 miljoen euro de grootste exportmarkten. Ook de verkoop aan Europese klanten was bemoedigend. De uitbreiding van de EUV-activiteiten had hier een aanzienlijk aandeel in. Trumpf levert speciale lasers aan ASML. Deze lasers maken gebruik van extreme ultraviolette straling om spaanoppervlakken voor de computerindustrie bloot te leggen.


‘In veel markten hebben we onze doelstellingen overtroffen en al onze producten hebben hieraan bijgedragen. We kunnen een groei melden in de aankomende technologieën als additieve productie of industrieel 3D-printen en in de laserbusiness voor de fabrikanten van microchips', aldus Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf.


Het aantal medewerkers binnen de groep groeide met ruim 10 procent tot circa 13.500. In Duitsland waren per 30 juni 2018 6.700 medewerkers in dienst, waarvan bijna 3.900 op het hoofdkantoor in Ditzingen. 

 

Autonome productie

In het afgelopen boekjaar bleef de Duitse producent van metaalbewerkingsmachines investeren in digitale netwerken en begon het zijn processen in de mechanische plaatbewerking te optimaliseren in de richting van autonome productie. Een groot deel van de investeringen ging opnieuw naar de structurele uitbreiding van de locaties in en buiten Duitsland. Op het hoofdkantoor in Ditzingen werd een productiegebouw met cleanrooms en kantoorruimte gebouwd om de hightechproductie uit te breiden, met name voor de productie van lasers die worden gebruikt in EUV-lithografie voor microchips. Ook is geïnvesteerd in productiegebouwen op de locaties Teningen en Schramberg.

 

De grootste productielocatie van de Trumpf Group is in China gevestigd. Over het geheel genomen kwam het grootste deel van de investeringen voor rekening van de locaties in Duitsland. Ook op de locaties in de Verenigde Staten en Azië werd fors geïnvesteerd. 

Trumpf verhoogt omzet tot 3,6 miljard euro in 2017/2018'
Het management van de Trumpf Group. Vanaf links: Lars Grünert, Heinz-Jürgen Prokop, Peter Leibinger, Nicola Leibinger-Kammüller en Christian Schmitz
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren