Zoeken
 
 

Picanol Group boekt sterke winstgroei


Ieper, 29 augustus 2013
De Picanol Group (NYSE Euronext: PIC) realiseerde in de eerste jaarhelft van 2013 een geconsolideerde omzet van 304,1 miljoen euro, een stijging van 39 procent in vergelijking met 219,1 miljoen euro in de zwakkere eerste jaarhelft van 2012. De Picanol Group ontwikkelt en produceert wereldwijd hoogtechnologische weefmachines.

Zoals verwacht en eerder aangekondigd kende de divisie Weaving Machines een sterke start in 2013, op basis van het goed gevulde orderboek eind 2012. In de eerste jaarhelft kende de divisie Weaving Machines wereldwijd een aanhoudend hoge vraag naar Picanol-weefmachines, waarbij de groep sterk moet inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen. Ook de divisie Industries kende een sterke eerste jaarhelft, dankzij de hogere vraag vanuit Weaving Machines en projecten voor andere klanten.

 

Nettowinst 

De groep sluit de eerste jaarhelft van 2013 af met een nettowinst van 42,4 miljoen euro in vergelijking met 25,4 miljoen euro over dezelfde periode in 2012.Op basis van de huidige marktsituatie verwacht de Picanol Group om in de tweede jaarhelft van 2013 een lichte omzetstijging te realiseren in vergelijking met de sterkere tweede jaarhelft van 2012.

 

Investeringen

Het investeringsprogramma in Ieper ten belope van 12 miljoen euro ligt op schema. Daarnaast heeft de Raad van Bestuur een bijkomende investering van 5,5 miljoen euro in nieuwe CNC-machines goedgekeurd. De voorbereidende werken voor de nieuwe productiefaciliteiten in Ieper werden opgestart en de uitbreiding van de HWS-vormlijn voor Industries werd gerealiseerd. In combinatie met verdere productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen wil de Picanol Group met deze gerichte investeringen in Ieper zijn concurrentiepositie verbeteren.

 

Tessenderlo Chemie NV

SNPE SA en de Picanol Group (NYSE Euronext: PIC) hebben op 25 juli een overeenkomst getekend voor de verkoop aan de Picanol Group van SNPE's belang in Tessenderlo Chemie NV, dat 27,6 procent van het aandelenkapitaal van Tessenderlo Chemie NV vertegenwoordigt, voor een prijs per aandeel van 22 euro.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren