Zoeken
 
 

Laagdrempelige snijmachines, klein en vernieuwend


Utrecht, 4 april 2018
Auteur:
Evert Bruinekool
Speciaal voor scholen en kleine ruimtes is er nu een snijmachine die betaalbaar is en geen afzuiging nodig heeft: de Swifty. Voor 7000 euro kun je al met de Swifty snijden. Dat bleek op de TechniShow, die eind maart plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht.

Familiebedrijf Wouters Cutting & Welding verkoopt MicroStep en Swift Cut-snijmachines. Het wilde een instapmachine die ook voor scholen betaalbaar is. Swifty is nog geen jaar op de markt en is het kleinste instapmodel. ‘Zowel de Swift Cut als de Swifty heeft als voordeel dat er water op de tafel zit, waardoor bij het snijden geen afzuiging nodig is. Vonken en gassen worden door het water opgenomen', vertelt Nic Wouters, Managing Director van Wouters Cutting & Welding. De Swift Cut is vanaf 20.000 euro leverbaar.

 

Laagdrempelige machine

Het is een laagdrempelige machine voor kleine bedrijven die snel even een stukje moeten snijden. De Swift Cut wordt in Engeland geproduceerd. Het Swift Cut- assortiment blijft vernieuwend en aantrekkelijk, ook voor kleine bedrijven. Eind van het jaar komt er een nieuwe versie uit met nieuwe servercontrollers en vernieuwde besturing.  

 

De Swift Cut 2500 (84) heeft een bruikbare grootte van 2500 x 1250 mm. De Swift Cut 1240 (44) is de kleine broer van de 2500 (84). Hoewel hij beschikt over een kleiner voetstuk, kan hij nog steeds platen van 1250 x 1250 mm bewerken. De Swifty snijdt tot 10 millimeter dik en heeft een tafel van 600 x 600 mm.  

 

De andere machines op de stand van de TechniShow waren van MicroStep, zoals de MicroStep OxyCut/PlasmaCut. Het zijn zware industriële machines die volledig automatisch kunnen werken 

 

 

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren