Zoeken
 
 

Bouwsector werkt door tijdens bouwverlof


Brussel, 24 juli 2013
Heel wat bedrijven in de bouwsector zullen dit jaar doorwerken tijdens het bouwverlof om hun achterstand in te halen. Dat melden de twee grote bouwbonden, Vlaamse Confederatie Bouw en Bouwunie op de website Knack.be.

Bij de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), dat de grotere bouwbedrijven vertegenwoordigt, zal zowat een derde (32 procent) gedeeltelijk doorwerken om de achterstand door de vele dagen winterverlet te compenseren. Bij Bouwunie, die bouw-kmo's vertegenwoordigt, gaat zelfs 60 procent doorwerken. Bij Bouwunie vulden 536 leden de enquête in. Zestig procent gaat doorwerken, 8 procent weet het nog niet zeker. ‘In 90 procent van de gevallen gaat het om de zaakvoerder die verder werkt, bij 24 procent (ook) de werknemers.' Zowat de helft geeft als reden op dat ze de opgelopen achterstand willen inhalen en/of een specifiek project willen afwerken. Ook geeft 27 procent aan zich financieel geen vakantie te kunnen veroorloven wegens de crisis.

 

Aan de enquête van de Vlaamse Confederatie Bouw gaven zowat vierhonderd bedrijven gehoor. Door de lange winter heeft meer dan de helft van de aannemers (56 procent) meer dan vier weken vertraging opgelopen. Een kwart had drie tot vier weken vertraging. Zeventachtig procent had de voorbije winter meer problemen dan anders. Bij de VCB werkt 32 procent van de leden door: ‘21 procent voor een deel van de vakantie, 8 procent voor een deel van het personeel en 3 procent voor het volledige bedrijf.' Het bouwverlof start in juli, maar de exacte startdatum verschilt per regio. De bouwbedrijven gevestigd in Brussel-Halle-Vilvoorde zijn al sinds maandag 3 juli met vakantie. Voor de regio's Antwerpen, Mechelen en Leuven is de bouwvakantie op 8 juli gestart, Limburg en Oost-Vlaanderen op 15 juli, de kantons Hamme en Lokeren op 23 juli. De bouwbedrijven uit West-Vlaanderen hebben de keuze tussen 15 juli of 22 juli.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren