Zoeken
 
 

Ligna 2017 steekt tjokvol product- en procesinnovaties


Hannover (DE), 3 mei 2017
De houtbeurs Ligna vindt plaats van 22 tot 26 mei in Hannover. Ligna is een internationale ontmoetingsplaats voor bedrijven uit de houtbewerkings en -verwerkingsindustrie, met meer dan 1.500 exposanten uit 45 landen. Op deze andermaal in oppervlakte uitgebreide beurs, die georganiseerd wordt in tien hallen, komen vakbezoekers uit om en bij 90 landen de diverse product- en procesinnovaties ontdekken.

Dit jaar voeren organisatoren Deutsche Messe en VDMA houtbewerkingsmachines een nieuw oppervlakteconcept in, en dit op een totale hoeveelheid netto standruimte van ruim 122.000 m2. Daarbij valt vooral een nieuwe standenindeling op, naast een duidelijk inhoudelijk concept.


‘Tijdens de vakbeurs bieden de exposanten niet enkel een grote verscheidenheid aan innovaties rond intelligente en genetwerkte productiesystemen aan, maar ook nieuwe concepten en ideeën voor de waardenetwerken van de houtbewerkende en houtverwerkende industrie', blikt Dr. Andreas Gruchow, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe AG, vooruit.

 

Traject naar industrie 4.0

Vijf dagen lang toont Ligna innovatieve gereedschappen, machines en installaties voor individuele en serieproductie, oppervlaktetechniek, fabricage van materialen op houtbasis, zagerijtechniek, energie uit hout, machinecomponenten en automatisering, en bosbouwtechniek. Zij vormen volgens Gruchow de absolute voorwaarde voor een succesvol traject naar de wereld van de industrie 4.0.

 

Intelligente concepten

Centraal staan intelligente concepten voor de genetwerkte fabricage die individuele processtappen overstijgen. Nieuw is onder meer het tentoonstellingsdomein ‘Machines, installaties en gereedschappen voor individuele en serieproductie', dat ondergebracht is in diverse hallen (hallen 11 tot 15 en hal 27).

 

Oppervlaktetechniek zelfstandig

Verder interessant om te vermelden is dat de oppervlaktetechniek in hal 17 een zelfstandig tentoonstellingsdomein wordt en wijzen we op een ander zelfstandig domein, dat van de machinecomponenten en de automatiseringstechniek, in hal 16. Interessant bij dat laatste is te zien hoe machines steeds vaker met elkaar verbonden zijn en hoe het gebruik van robots ingang heeft gevonden. Opmerkelijk hier is dat duidelijk zal worden hoe automatisering zich niet beperkt tot grote ondernemingen, maar dat ze ook interessant is voor ambachtelijke houtbewerkers.

 

 

Plastics and composites

Afsluitend wijzen we nog op het onderdeel ‘Processing of Plastics and Composites', waaronder het gevarieerde en veelvoudige gebruik van houtbewerkingsmachines zal worden getoond. Ook zijn er nog de Ligna trainingssessies voor meubelmakers, schrijnwerkers, timmerlieden en montagebedrijven en de Wood Industry Summit.


www.ligna.de

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren