Zoeken
 
 

FleXstructures wint Robotics Award 2017


Hannover (DE), 26 april 2017
FleXstructures uit Kaiserslautern (DE) heeft de Robotics Award 2017 gewonnen. Het jonge bedrijf overtuigde de jury met een stukje slimme software. De prijs werd uitgereikt op de Hannover Messe.

IPS Robot Optimization van fleXstructures test miljoenen mogelijke combinaties - zonder botsingen- van robotpaden, rekening houden met de bewegingen van alle componenten en met het slangenpakket van de robots, zodat de levensduur daarvan kan worden verlengd. Het resultaat is een geheel van op elkaar afgestemde procestijden van de verschillende robots. Primair doel is de optimalisering van robotinzet bij autofabrikanten.

 

Overige winnaars

De tweede plaats was voor Mayser met een ultrasoon veiligheidssysteem voor co-robotica applicaties. De oplossing gebruikt een ultrasone sensor voor het beschermen van personen in robotomgevingen. De sensoren hebben een veilige meetafstand tot 200 cm en een waarschuwingsveld van 250 cm. Daarmee kan het product bijvoorbeeld worden gebruikt op werkplekken met co-robots voor bescherming tegen werkstukken en gereedschappen. Bovendien is bescherming tegen hoeken of roterende objecten mogelijk.


De top drie werd gecompleteerd door eta|opt voor hun drukloze vacuümopwekker voor hanteeroplossingen in de robotica. Bij deze oplossing wordt een stang, die is gekoppeld aan een balg, bewogen door een elektromechanische lineaire aandrijving. De balg is via een slang met een in de handel gangbare zuiger voor vacuümtoepassingen verbonden. Door de op- en neerwaartse beweging kan het balgvolume worden vergroot of verkleind. Daarmee kan een vacuüm in de zuiger worden opgewekt.

 

www.flexstructures.de

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren