Zoeken
 
 

Studieproject transformatie Vlaamse maakindustrie naar fabriek van de toekomst


Brussel, 26 juni 2013
Hoe goed kent u de nieuwe productietechnologieën? In welke mate zijn deze technologieën bruikbaar voor u? En hoe ze implementeren? Het studieproject 'Doorbraken in productietechnologie voor een Vlaamse maakindustrie met toekomst' wil op deze en andere vragen een antwoord geven.

'Doorbraken in productietechnologie voor een Vlaamse maakindustrie met toekomst' kadert in de initiatieven 'Vlaanderen in Actie', gesubsidieerd door Agentschap Ondernemen en uitgevoerd door Agoria, Sirris en KU Leuven. Het project kadert ook binnen lopende initiatieven als 'Fabriek van de toekomst' en 'Made different' (www.madedifferent.be) en beoogt de identificatie en implementatie van interessante, al dan niet nieuwe, productietechnologieën die kunnen bijdragen tot een toekomstgerichte maakindustrie in Vlaanderen.

 

Dit studieproject wil een visie/plan uitwerken van hoe de Vlaamse maakindustrie kan transformeren naar de fabriek van de toekomst. Dit door nieuwe World Class productiemiddelen, en meer concreet, door te kijken hoe op korte termijn technologieën met hoge Technology Readiness Levels (TRL)(*)-waarde op grotere schaal kunnen geïmplementeerd worden. Op basis van een reeds uitgevoerde state-of-the-art studie en opvolging van internationale ontwikkelingen geeft de studie aan dat er heel wat technologieën zijn met een TRL-niveau 4....5 (technologie gevalideerd in laboratoria). Op lange termijn wil men daarom nagaan welke technologieën met een TRL-niveau van 4...5 potentieel hebben om verder door te groeien naar een hoge TRL en Market Readiness Level (MRL).

 

Interesse? Werk mee!

Via een bevraging wil men een beter beeld krijgen van de kennis en implementatie van een aantal productietechnologieën. Op basis van de resultaten gaat men in een volgende stap met industriële partners, in een beperkt aantal werkgroepsessies, productietechnologieën met potentieel voor de Vlaamse maakindustrie identificeren.

 

Indien u mee wilt werken kunt u in een tijdsbestek van circa 10 minuten een tiental vragen van het onderzoek invullen: Klik HIER.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren