Zoeken
 
 

Konica Minolta: Werkplek voor toekomst


Zaventem, 27 maart 2017
Konica Minolta Inc. sluit zich aan bij LoRa Alliance en zet daarmee een nieuwe stap op weg naar de beveiligde koppeling tussen de fysieke en digitale wereld op de werkplek van de toekomst.

LoRaWAN-technologie biedt draadloze connectiviteit voor de sensorgestuurde systemen voor bedrijfsprocesbeheer die momenteel door Konica Minolta Laboratory Europe (KMLE) worden ontwikkeld.

 

Aandachtspunt

De werkplek van de toekomst is een belangrijk aandachtspunt voor Konica Minolta, toonaangevend dienstverlener op gebied van IT-services en oplossingen voor Production Printing. Dit toekomstige netwerk van mensen, apparaten en locaties biedt een grote kans voor innovatieve technologieën, die effectieve oplossingen voor het beheer van informatiestromen op de werkplek mogelijk maken. Daarom is Konica Minolta lid geworden van de LoRa Alliance, een non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan de interoperabiliteit en standaardisatie van LPWAN's (low-power wide area networks) die essentieel zijn voor het succes van internet of things (IoT).


‘In het laatste decennium zijn werkplekken steeds meer gedigitaliseerd', zegt Dennis Curry, vicepresident en directeur business innovation en R&D Europe bij Konica Minolta. ‘Voor dergelijke digitale werkplekken is de beschikbaarheid van gegevens essentieel, laat staan de mogelijkheid om deze gegevens te analyseren en op grond daarvan betekenisvolle en waardevolle inzichten te verkrijgen.' Daarom wordt in de research bij Konica Minolta Laboratory Europe (KMLE) het accent gelegd op de integratie van enerzijds de fysieke wereld van mensen, apparaten en locaties op de werkplek en anderzijds de digitale wereld van informatiebeheersystemen.


‘Met leden zoals Konica Minolta in de alliantie wordt gewaarborgd dat het snel groeiende LoRaWAN-ecosysteem divers wordt samengesteld en toonaangevende opties biedt, die precies zijn afgestemd op de individuele IoT-vereisten van eindklanten, van losse systeemcomponenten tot volledig beheerde services en alles daartussenin', aldus Geoff Mulligan, voorzitter van de LoRa Alliance.


De hardwarecomponenten kunnen als invoer voor een workflowsysteem of als uitvoer worden gebruikt. Gegevens die door de sensoren beschikbaar worden gesteld, kunnen in Dokoni Process worden opgeslagen. Vervolgens worden hiermee workflows gestart en informatiedashboards ingevuld.

 

Konica Minolta Laboratory Europe en LoRaWan voor bedrijfsprocesbeheer

LoRaTM is een technologie voor draadloze transmissie over lange afstanden met een zeer laag stroomverbruik, die bij uitstek geschikt is voor de onderlinge koppeling van IoT-apparaten in grote gebouwen zoals universiteiten, ziekenhuizen of fabrieken. In de visie van KMLE is de werkplek van de toekomst uitgerust met sensoren op batterijen die via het LoRaWAN communiceren met informatiesystemen van de klant, zoals ECM (Enterprise Content Management) of ERP (Enterprise Resource Planning) van Konica Minolta. De sensoren worden op de werkplek zowel voor de tracering van resources en machines, als voor bewaking van de omgeving ingezet, wat mensen weer ondersteunt bij het nemen van beslissingen over hun werkzaamheden. De process-sensor die door KMLE is ontwikkeld, kan eenvoudig worden geïntegreerd met Dokoni Process of andere systemen voor bedrijfsprocesbeheer. Dit maakt verdere automatisering mogelijk van bedrijfsprocessen die specifiek zijn voor de branche waarin de klant actief is.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren