Zoeken
 
 

Blog Rolf Elling: Een feestje, waar is het feestje


Brussel, 17 februari 2017
Het was toch echt wel een feestje, de vierde editie van Indumation in Kortrijk. Met een goed gevulde beursvloer, met een lekker aantal bezoekers. Een uitgebreid verslag treft u aan op pagina 12, 13 en 14 van deze uitgave.

Op zich toch wel opvallend. Waar op andere plaatsen beursbezoeken drastisch teruglopen, blijkt dit voor België vooralsnog niet het geval. Maar we hebben het dan natuurlijk wel over een sector, de industrie in de volle breedte, die volop in beweging is. Automatisering, robotisering noem het allemaal maar op. Het staat in zijn geheel in het kader van Industrie 4.0.


Je moet als kmo, als ondernemer en als techneut ook wel bijblijven want voordat je het weet, mis je de boot. En dat willen we natuurlijk niet. Nee integendeel, het gaat erom dat je nu bijblijft en innoveert. Immers, de concurrentie is hard, maar tegelijkertijd is deze wel degelijk te bestrijden. Met bijvoorbeeld het doorautomatiseren van de onderneming. Productieprocessen, routings, het finetunen van de organisatie. Het zal allemaal leiden tot slimmere bedrijven.


Maar, in het verlengde van de Indumation 2017, staat er nog een prachtige etalage voor de Belgische maakindustrie te wachten. Nog amper enkele weken en dan wordt in Brussel de MTMS gehouden. Drie dagen met nieuws, veel nieuws. Dat kan ik u nu alvast al meegeven. En interessant voor een breed industrieel publiek.


Contacten leggen, innovatieve oplossingen zien en ontdekken en netwerken. Het zijn de issues voor een bezoek aan de beurs. De inspanningen zijn bij een goede voorbereiding - in principe geldt dit voor elk beursbezoek natuurlijk - snel terugverdiend.
Dus ik zou zeggen, tot ziens in Brussel op de MTMS 2017.

 

Rolf Elling, hoofdredacteur


Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.com
Twitter: @venabelgie_Rolf
Facebook: www.facebook.com/enabelgie

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren