Zoeken
 
 

Chinese robotbouwer klaar voor overname Robojob


Heist-Op-den-Berg, 1 februari 2017
De Chinese robotbouwer Greatoo Intelligent Equipment uit het Chinese Guandong staat in de starblokken om de robotbouwer Robojob uit Heist-Op-den-Berg over te nemen. Robojob is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte kleine robots die worden ingezet bij industriële processen.

In 2015 haalde het bedrijf een omzet van 6 miljoen euro, goed voor een operationele cash flow van 1,5 miljoen euro. Robojob zat tot nu in de groep Aluro. De Chinezen financieren de overname met 13,6 miljoen euro. Aluro zelf zegt dat de overname nog niet definitief afgerond is. Dit staat vermeld op www.derijkstenbelgen.be .

 

Kaap genomen

Robojob werd opgericht door Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. In 2017 viert het bedrijf het 10-jarig bestaan van RoboJob, en ze mogen tevreden terugblikken. ‘Onze standaardsystemen worden in heel West-Europa en inmiddels ook daarbuiten succesvol geïnstalleerd. De kaap van 300 is dit jaar genomen en wij werken stevig door om dit in 2 jaar te verdubbelen. Onze Turn-Assist en Mill-Assist producten zijn intussen de standaard in de markt geworden en onze installatieteams slagen er alsmaar sneller in een installatie af te ronden. Dit doordat er lange termijn samenwerkingen met machinebouwers en hun partners opgezet zijn, en wij almaar meer dezelfde taal spreken. Hiervan getuige ook de tendens naar Industrie 4.0. Al kijken we toch vooral vooruit, want er zijn nog heel wat uitdagingen,' vindt De Roovere.


De Roovere startte Aluro op in 1969 als een ‘verspaander' van aluminium en bouwde het bedrijf uit tot een groep met verschillende activiteiten. Greatoo is een beursgenoteerde producent van robotsystemen. Naast robots produceert het bedrijf spuitvormen en andere fijn mechanische machineonderdelen.
www.robolob.eu

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren