Zoeken
 
 

Doodgewoon kunststof wordt slim materiaal


Brussel, 6 december 2016
Recente evoluties in ICT-technologie en materiaaltechnologie zoals RFID, sensoren, zelfreinigende oppervlakken en geheugenmaterialen maken het mogelijk om intelligente producten uit kunststof te maken. Dit alles zal uitvoerig aan bod komen op de workshop 'Plastics: Smart Interconnected, the way to go forward', die Sirris op 16 februari 2017 organiseert samen met Agoria.

Tijdens de workshop komen onder meer de noden aan smart products in de kunststofsector aan bod en zullen talrijke mogelijkheden en voorbeelden worden aangehaald.

 

Een toepassingsvoorbeeld van smart plastics of plastronics zijn slimme gegoten structuren, zoals ook ontwikkeld in het SMALL-Lab in samenwerking met de kunststofindustrie. In dergelijke structuren is de elektronica ingebed in lichte, dunne, in massa geproduceerde 3D-kunststoffen. Op die manier komt het bedrijf tot kosteneffectieve ontwerpen voor hoogschaalbare productieprocessen.

 

De technologie kan toegepast worden in geprinte schakelingen, antennes en touch-controles en in elektronische componenten, direct in de structuur van 3D-gespuitgiete kunststoffen. Zo kan een auto-ontwerper een gladde armsteun creëren met ledverlichting en naadloze touch-controle, innovatieve dashboardverlichting, ... Een ontwerper van wearables kan haptische actuatoren, sensoren en antennes inbedden op verschillende plaatsen, om zo verschillende soorten informatie over te brengen naar de gebruiker.

 

Meer voorbeelden, elk met hun specifieke eigenschappen en voordelen, kunt u ontdekken tijdens de workshop. Ook de bedrijven Quad Industries en Covestro zullen er hun eigen cases uit de doeken komen doen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren