Zoeken
 
 

Groei RoboJob en Aluro leidt tot nieuwe banen


Heist-op-den-Berg, 27 januari 2016
Robojob is nog maar een vijftal jaar commercieel actief, maar slaagde er toch in om zich op die korte periode te ontwikkelen tot één van de marktleiders in de Benelux. Met klanten verspreid over gans West-Europa, én in Australië en Nieuw-Zeeland, tracht RoboJob de basis te leggen voor een sterkere toeleveringsindustrie. De sterke groei van de Belgische automatiseringsspecialist resulteert zo opnieuw in nieuwe vacatures bij RoboJob.
2015 werd opnieuw afgesloten met recordcijfers. In de zomer van vorig jaar nog rondde RoboJob de kaap van 200 installaties af, een half jaar later staat de teller inmiddels al op 250. Ook de toekomst ziet er volgens het bedrijf rooskleurig uit.

 

Drie vacatures

'Maar zulke groei moet ook kunnen worden opgevangen in onze organisatie', vertelt mede-oprichter en -zaakvoerder Helmut De Roovere. 'Vorig jaar hebben we al zeven nieuwe collega's mogen verwelkomen, en nu hebben we opnieuw drie bijkomende vacatures opengesteld. Ondertussen zijn we een volwassen bedrijf geworden, waar we met een jong, dynamisch team hard timmeren aan nieuwe ontwikkelingen die het rendement, de flexibiliteit én de efficiëntie van onze klanten nog verder kunnen verhogen.' In een periode van vijf jaar heeft RoboJob zijn klantenbestand aanzienlijk zien groeien en maakt het zich klaar voor verdere uitbreiding. Hiermee gepaard is ook het aantal werknemers verdrievoudigd in enkele jaren tijd.

 

Goed service-apparaat

'De focus binnen ons bedrijf ligt voornamelijk op R&D en Service. Daarom werven wij nu opnieuw twee technische profielen aan die mee voor de inbedrijfsstelling van onze robotinstallaties zullen zorgen en ons service apparaat in West-Europa verder kunnen uitbouwen', vertelt zaakvoerder Helmut De Roovere. 'Een goed service-apparaat is een absolute must voor onze klanten. Vaak krijgen wij door deze nauwe samenwerking tussen de klant en onze service mensen nieuwe ideeën die wij succesvol trachten om te zetten in uitbreidingen. Hiervan getuigen onze laatste uitbreidingen, zoals de Wenteleenheid, de assenoptie en de pallet-load en -unload functies.'

 

Operationeel manager gezocht

Door de grote orderintake zet RoboJob verder in op een stabiele en robuuste organisatie. 'Hiervoor zoeken we een operationeel manager, die onze organisatie verder kan uitbouwen en klaarstomen voor een volgende groeifase.' Met de nieuwe vacatures onderstreept RoboJob de doelstellingen om ook de komende jaren verder te groeien.  De nieuwe collega's komen er terecht in een dynamisch, jong en gedreven team in de boeiende en innovatieve omgeving van een groeibedrijf.

 

Aluro

Ook zusterbedrijf Aluro, specialist in assemblage van aluminium profielen met thermische onderbreking, doet het goed. Vorig jaar lanceerde het bedrijf de Aluroller EVO, een unieke machine die correcte, stress-vrije geïsoleerde aluminium profielen kan aanleveren, steeds van de eerste keer recht. Die lancering begint vruchten af te werpen. 'Maar de info-aanvragen, prijsaanvragen en bestellingen voor de Aluroller EVO komen nu wel héél vlotjes binnen', aldus een erg tevreden R&D-verantwoordelijke Peter De Roovere. 'In zulke mate zelfs, dat we een tandje moeten bijsteken. Nadat we het afgelopen jaar ook al nieuwe collega's aantrokken in onze service-afdeling, willen we nu een bijkomende verkoper aanwerven. Aangezien deze nieuwe collega een erg technisch product aan de man zal moeten brengen, zoeken we iemand met een technische achtergrond: een International Sales Engineer. Deze nieuwe collega zal wereldwijd nieuwe klanten moeten aantrekken.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren