Zoeken
 
 

KSB noteert omvangrijke pomporder voor drie Egyptische energiecentrales


Waver, 20 januari 2016
KSB heeft een miljoenenopdracht verworven voor de levering van in totaal tweehonderd pompen, die voor nieuw te bouwen energiecentrales in Egypte bestemd zijn. De opdracht omvat 36 voedingspompen, 24 condensaatpompen, 8 koelwaterpompen en 132 procespompen in verschillende uitvoeringen.

De voedingspompen hebben een maximale volumestroom van ongeveer 500 kubieke meter per uur bij een opvoerhoogte van meer dan 2.000 meter. Het elektrische aandrijfvermogen bedraagt 3.550 kW en het gewicht van een compleet aggregaat ligt rond de 18 ton.

 

De klant is een Duitse bouwer van energiecentrales, die in opdracht van de Egyptische regering het elektriciteitsnet moet uitbouwen. Bij de energiecentrales betreft het zogenoemde combicentrales, waarbij men de restwarmte van gasturbines voor stoomopwekking benut om een stoomturbine met de daarachter geschakelde generatoren aan te drijven.

 

De levering van de eerste eenheden begint eind 2016. De KSB Groep verwierf de opdracht onder meer, omdat het concern over de gehele wereld kan bogen op referenties en ondanks de complexe techniek relatief korte levertijden kan realiseren.

 

KSB is één van 's werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer en energietechniek en mijnbouw. De Nederlandse dochteronderneming KSB België is gevestigd in Waver.

KSB noteert omvangrijke pomporder voor drie Egyptische energiecentrales'
KSB heeft een miljoenenopdracht verworven voor de levering van in totaal tweehonderd pompen, die voor nieuw te bouwen energiecentrales in Egypte bestemd zijn.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren