Zoeken
 
 

Vijftig miljoen euro extra voor onderzoek in Vlaamse maakindustrie


Brussel, 5 januari 2016
Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie, heeft van de Vlaamse regering en een aantal bedrijven 50 miljoen euro bijkomende middelen ontvangen om 21 nieuwe onderzoeksprojecten uit te voeren. Het gaat om open innovatietrajecten die moeten leiden tot de verankering en groei van productiebedrijven in Limburg. Dat laat Flanders Make weten in een persbericht.

Flanders Make is een Vlaamse instelling die vanuit Lommel bedrijven ondersteunt om belangrijke innovatieprojecten te realiseren voor de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst. Het onderzoekscentrum mobiliseerde nu ongeveer 50 miljoen aan nieuwe middelen bij de Vlaamse overheid en bij 34 bedrijven. Hiermee moeten 21 nieuwe, meerjarige projecten worden opgestart, zoals onderzoek naar zelfrijdende wagens, energie-efficiënte machines en 3D-printing in massaproductie.

 

Transformatie van de maakindustrie

Urbain Vandeurzen, voorzitter van de raad van bestuur bij Flanders Make, licht toe: 'Onze missie is om bij te dragen aan de transformatie van de maakindustrie. In het voorbije jaar hebben we al concreet bijgedragen aan doorbraken in product- en procesvernieuwing bij een tiental kernleden van het nieuwe onderzoekscentrum. De volgende jaren investeren overheid en een dertigtal bedrijven samen ongeveer 50 miljoen euro. Hiermee maken we onze ambitie waar om het concurrentievermogen van de in Vlaanderen gevestigde maakindustrie structureel te versterken.'

 

Open innovatie

Philippe Muyters, Vlaams minister van Innovatie, vult aan: 'Flanders Make brengt bedrijven samen voor open innovatie en slaat de brug tussen onderzoek aan de universiteiten en in de industrie. De resultaten zijn bovendien toepasbaar bij uiteenlopende bedrijven, die vaak voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Flanders Make speelt een belangrijke rol in de versterking van onze maakindustrie, die ik vanuit de Vlaamse overheid ten volle zal blijven ondersteunen.' (Bron: Belga)

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren