Zoeken
 
 

Technologische industrie: groei verwacht in vierde kwartaal


Brussel, 29 december 2015
In het derde kwartaal van 2015 is de omzet van de technologische industrie met 2 procent gedaald ten opzichte van het tweede kwartaal. Het verloop op jaarbasis duikt daardoor opnieuw in het rood en bedraagt eveneens -2 procent. Bijgevolg is de ontwikkeling over de eerste negen maanden van het jaar nu neutraal ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

De sectoren ICT en Aeronautics, Security & Defence laten nog altijd een sterke groei optekenen. Daarnaast zijn ook Production Technology & Mechatronics en Contracting duidelijk opgeveerd in de loop van het kwartaal. Transport Systems & Solutions daarentegen blijft achter, wat nog altijd hoofdzakelijk wordt verklaard door de sluiting van Ford Genk. De overige sectoren laten een gematigd verloop optekenen.

  

Groei verwacht in vierde kwartaal

De NBB-barometer voor de technologische industrie is de afgelopen maanden opnieuw geklommen. De brutocurve was onregelmatig, maar vertoonde wel duidelijk een gunstige tendens, zoals blijkt uit de stijging van de afgevlakte curve. Bovendien ligt het bereikte niveau nu ook boven het langetermijngemiddelde. De bedrijvigheid zou dus moeten toenemen aan het einde van het jaar. Logisch gezien zou het vierde kwartaal van 2015 ook beter moeten zijn dan hetzelfde kwartaal in 2014, toen sociale onrust heerste en de Ford-fabriek werd gesloten.
 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren