Zoeken
 
 

Adveon gereedschapsbibliotheek geïntegreerd in Mastercam


Zaventem, 28 december 2015
CNC Software en Sandvik Coromant gaan de Sandvik Adveon gereedschapsbibliotheek integreren in de Mastercam CAD/CAM-software.
De Adveon gereedschapsbibliotheek is de eerste echte ISO13399 toepassing die direct verbonden is met CAM-software. Adveon leest en gebruikt ISO13399-gegevens van elke gereedschapsleverancier. CNC Software's Mastercam is een veel gebruikte CAD/CAM-software, die oplossingen biedt van de eenvoudigste tot en met de meest gecompliceerde ontwerp- en bewerkingsproblemen. Mastercam bevat de geavanceerde Dynamic Motion-technologie voor frezen en draaien, die zorgt voor enorme verbeteringen in de efficiëntie van de productie met kortere cyclustijden en gegarandeerd langere standtijden.

Gereedschapsleverancier

Adveon bevat gestandaardiseerde methodologie, die speciaal ontworpen is om het correct programmeren van CAM te versnellen, waarmee gebruikers hun eigen gereedschapsbibliotheek/database kunnen ontwikkelen, gereedschappen voor hun productieomgeving kunnen selecteren, hun assortiment in kaart kunnen brengen en onderhouden, snel en veilig gereedschapsassemblages kunnen creëren, de resultaten direct kunnen weergeven in 2D- en 3D-modellen en direct kunnen exporteren naar Mastercam Tool Manager.

 

Adveon biedt ondersteuning voor data van elke gereedschapsleverancier die zijn catalogus op basis van ISO 13399 heeft samengesteld, en staat daarmee garant voor nauwkeurige geometrische informatie. Dit biedt wezenlijke voordelen. Het open catalogusgebied maakt het mogelijk om snijgereedschappen aanmerkelijk sneller te vinden en definiëren. Gebruikers hoeven daarmee niet langer informatie in catalogi op te zoeken of gegevens van uiteenlopende systemen te interpreteren.

 

Producenten 

Producenten profiteren op hun beurt van snelle toegang tot alle informatie die ze nodig hebben om de meest geschikte verspaningsoplossingen in te kopen in combinatie met de meest efficiënte selectie van snijgereedschappen. Adveon biedt gebruikers de mogelijkheid om gereedschappen voor hun dagelijkse werkzaamheden te selecteren, hun assortiment te onderhouden en aan te passen en hun eigen gereedschapsbibliotheken te ontwikkelen door het kopiëren en plakken van informatie vanuit het catalogusgebied. Gebruikers kunnen op snelle en veilige wijze virtuele gereedschappen samenstellen en gegevens snel exporteren voor CAM-programmeer- en simulatiedoeleinden.

 

Uit onderzoeken bij klanten is gebleken dat de geautomatiseerde invoer, door middel van CAM-systemen, van snijgereedschapsgegevens in CNC-systemen de productiviteit van de NC-programmering met maar liefst 20 procent verhoogt.

 

Sandvik Coromant

Sandvik Coromant is onderdeel van de wereldwijde industriële Sandvik-groep en ontwikkelt en produceert gereedschappen, bewerkingsmethodes en kennis om de industrienormen. CNC Software Inc is de ontwikkelaar van Mastercam CAD/CAM-systeem en levert geavanceerde softwaretools voor CAD/CAM-productie die aansluiten op de behoeften van de klant voor simpele tot gecompliceerde ontwerp- en bewerkingsproblemen. 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren