Zoeken
 
 

SIA fuseert met Belgisch bedrijf SiNSYS


Zaventem, 1 mei 2013
De Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van SIA en SiNSYS hebben de transnationale fusie goedgekeurd van SIA en de Belgische dochteronderneming SiNSYS, die zal opgaan in SIA.

Daarmee is het integratieproces van de twee bedrijven rond. Het doel was de internationale aanwezigheid van de Groep verder te consolideren en de operationele efficiëntie te vergroten, met het oog op economische voordelen. Deze operatie, die begin 2013 van start ging, verandert niets aan de samenstelling van de Raad van Bestuur van SIA. Wel zullen alle aandelen die het volledig maatschappelijk kapitaal van SiNSYS vertegenwoordigen, worden geannuleerd zonder omruiling, aangezien SIA reeds 100% van de aandelen bezat na de overname van 49% van Atos Worldline in juli 2012.

 

De activiteiten van SiNSYS, dat gespecialiseerd is in het beheer van betalingstransacties met internationale debet- en kredietkaarten, goed voor ruim 1 miljard transacties per jaar, zullen dan ook door SIA worden voortgezet. Ook zal een Belgische afdeling worden opgericht in Brussel, die zal fungeren als "regionale hub" voor Noordwest-Europa. Het hoofddoel hiervan is de ontwikkeling van nieuwe projecten en initiatieven op het vlak van betalingen, e-geld, netwerkdiensten en kapitaalmarkten, in nauwe samenwerking met het moederbedrijf.

 

De fusie geeft de SIA Groep ook een groter concurrentievermogen, door middel van aanzienlijke IT-synergieën, zoals de operationele integratie en vereenvoudiging tot één enkele gecentraliseerde infrastructuur om kaarten te verwerken, tests uit te voeren en softwareontwikkelingsactiviteiten te ontplooien.

SIA fuseert met Belgisch bedrijf SiNSYS'
SIA fuseert met Belgisch bedrijf SiNSYS.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren