Zoeken
 
 

Prototyping 2015: van idee tot product concept in één nieuw vakevent


Kortrijk, 29 juli 2015
Kortrijk Xpo komt op 28 en 29 oktober 2015 met een vernieuwend beursconcept voor al wie actief is op vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Iedereen binnen de prototyping waardeketen, vanaf het idee tot de productie in kleine volumes, komt hierbij aan bod.

De beurs onderscheidt zich hiermee van andere vakbeurzen. Bij dit uniek event wordt ook aandacht besteed aan top-seminars, real-life prototyping studios, een materialententoonstelling en networking. De vakbeurs is een samenwerking van Kortrijk Xpo met Howest - Industrial Design Center. Het kan daarbij rekenen op de steun van sterke structurele partners zoals Roland DG, 3D systems, Pili Pili, Creax, Quicksand, Inside Matters, Axson technologies en UGent Campus Kortrijk.

 

Logo Uniek concept

Het brede aanbod van technologieën, materialen, tools en technieken op één plaats brengen met het productontwikkelingsproces in al zijn fasen en facetten als kapstok, is uniek. Er is wereldwijd geen gebrek aan evenementen rondom prototyping maar deze focussen veelal op een deelaspect van de waardeketen, zoals 3D printen. De industriële prototype-community bleef hierdoor op zijn honger zitten. Prototyping 2015 vult deze leemte in en slaat de brug tussen de creatieve industrie en de zogenaamde maakindustrie. De exposanten zijn dan ook heel divers: dienstverleners, manuele prototypers, bedrijven met activiteiten in digitale en analoge prototyping, grondstoffenleveranciers, onderzoekscentra, ontwerpbureaus en machineleveranciers.

 

Mens achter het ontwerp

De beurslay-out is uniek: de bezoeker wandelt automatisch doorheen uniforme exposantenmodules en rond presentatiesokkels. Hiermee stapt men af van de klassieke beursindeling. Dit zorgt voor een laagdrempelige bezoekersflow doorheen de standen en bevordert de spontane uitwisseling van informatie rond innovatieve product ontwikkeling. Er wordt daarnaast veel aandacht besteed aan een sfeervolle setting - met free catering voor zowel bezoekers als exposanten - om niet alleen alle actoren uit de markt samen te brengen, maar ook business opportuniteiten en networking te stimuleren.

 

Case study seminars

Als sterk gebruiksgerichte vakbeurs voorziet de organisatie een boeiend programma van seminars en life prototyping demo's. In het seminar programma brengen creatieve geesten (designers, R&D managers, creatieve ondernemers) hun eigen verhaal achter het ontwerpproces van een bepaald model / product. De nadruk wordt gelegd op de verschillende stappen in het ontwikkelingsproces: aanpak, gebruikte materialen, technieken en overwonnen drempels. Zo wordt de bezoeker een blik gegund in de R&D van klinkende namen als oa Samsonite, Barco, 3D Systems, Dyson, Imec, Lieven Achtergael Architectuur, Sirris, Materialise, Extremis, en Autodesk. Zie het verdere programma op de website www.prototypingxpo.com/

 

Real-life prototyping studios & Prototyping Materials tentoonstelling

Op de beursvloer wordt ook hands-on gewerkt in ‘real-life' prototyping studios. Het tastbaar maken van ideeën voor de eigenlijke productie - met gebruik van diverse materialen en technieken - krijgt u life te zien in een doorlopend programma samengesteld door Howest | Industrial Design Center. Verder kan de beursbezoeker een ‘prototyping materials' tentoonstelling bijwonen. Iedere fase van een ontwerp, van de eerste schets en eerste vorm tot aan het uiteindelijke real-life prototype product stelt steeds specifieke eisen aan de materialen, en daarnaast een hoop creativiteit. Van 3D-geprint hout, super bewerkbare foams, relief coatings, folies, koud te vormen kunststoffen en vele inspirerende andere voorbeelden: deze tentoonstelling biedt inspiratie en ideeën voor iedere creatieve professional! Deze expo is een realisatie van Materia, het leidende internationale platform op het gebied van materiaalinnovatie, gericht op ontmoeten, inspireren en co-creëren (http://www.material.nl/).

 

Steun voor event

Prototyping krijgt steun van sterke partners en wordt positief onthaald in de markt Prototyping 2015 ontstond niet uit het niets. Kortrijk Xpo slaat de handen in elkaar met Howest - Industrial Design Center die op dit vlak een stevige reputatie uitgebouwd heeft in het verleden via talrijke evenementen en activiteiten. Er is vanuit de sector aangegeven dat een kruisbestuivend event gewenst is. Daardoor kon dit initiatief ook van bij de start rekenen op de steun van sterke partners uit de industriële prototyping sector: 3D Systems, Creax, Pili Pili, Roland DG, Quicksand, Inside Matters en Axson technologies. Het innovatieve beursconcept werd positief onthaald in de markt en heel wat bedrijven uit diverse sectoren hebben zich ondertussen ook ingeschreven. De exposantenlijst vindt u terug op de website.

 

Prototyping 2015 gratis bezoeken

Geïnteresseerde professionals kunnen het event gratis bezoeken, mits online voorregistratie via http://www.prototypingxpo.com./ De bezoekersbadge geeft niet enkel toegang tot de beursvloer, maar ook tot de seminars, de real-life prototyping studios, de materialententoonstelling en de free catering.

 

Praktische info

Kortrijk Xpo - Hal 6 - inkom via Xpo Zuid & Xpo Noord
Doorniksesteenweg 216 - 8500 Kortrijk - België

Woensdag 28 oktober 2015: 13.00 - 21:00  
Donderdag 29 oktober 2015: 10:00 - 18:00

 

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws, markttrends en productinnovaties in de maakindustrie?
Meld u dan gratis aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren