Zoeken
 
 

E.D.&A. verplaatst elektronicaproductie vanuit Oost-Europa naar België


Kapellen, 17 april 2013
E.D.&A. verplaatst de productie van elektronica voor machinebesturingen vanuit Oost-Europa naar België. Door ontwikkeling, testen en productie dichter bij elkaar te brengen, ontstaan er zulke synergievoordelen dat dit het bedrijf een competitief voordeel oplevert, zegt Gert D’Handschotter van het Kempische bedrijf.

De ontwikkelaar en producent van machinebesturingen heeft een opmerkelijke stap gezet: waar anderen productie uit België verplaatsen naar lage lonen landen, haalt E.D.&A. de productie van elektronica voor de besturingssystemen juist terug.

 

Verder uitbouwen

Tot nog toe werd deze uitbesteed in Oost-Europa, maar het bedrijf heeft nu geïnvesteerd in eigen productiefaciliteiten in Kapellen en wil hier de komende tijd de productie verder uitbouwen. ‘In plaats van uit te besteden zullen we elektronica voortaan grotendeels in onze eigen vestiging produceren', zegt D'Hand-schotter. Dat heeft nu al vier extra jobs opgeleverd; dat aantal gaat groeien naar een tiental als de productieplannen volledig verwezenlijkt zijn. Hoe compenseert het bedrijf de hoge loonkost in België, die onlangs in een Europese studie bevestigd werd. ‘Deze stap levert grote synergievoordelen op. Door de productie verder te automatiseren kunnen we nu grotendeels in België produceren en competitief zijn', legt de ceo van de Vlaamse onderneming uit. Het zijn vooral de synergievoordelen die meetellen.

 

Het totale proces van ontwikkeling, testen van nieuwe besturingen en de uiteindelijke productie vindt nu op één locatie plaats. Daardoor verloopt de afstemming beter en efficiënter, wat zich vertaalt in een kortere ontwikkel- en doorlooptijden en lagere kosten om de keten te managen. ‘Deze investering zorgt ervoor dat we nog flexibeler kunnen optreden naar onze klanten en hen nog meer kwaliteit en betrouwbaarheid kunnen garanderen', zegt Gert D'Handschotter.

Om in Kapellen te kunnen produceren, heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuw machinepark, waaronder een SMD-plaatsingsmachine, een selectieve soldeermachine en een flying probe testmachine. Zelf heeft E.D.&A. de benodigde software geschreven. Hierdoor kunnen producten tot op componentniveau worden getraceerd. ‘Dat brengt de kwaliteit op een hoger level.' Met deze investeringen wil het bedrijf de positie als innovatieve en flexibele elektronicapartner uitbouwen. E.D.& A. ontwikkelt, test en produceert op maat gemaakte besturingen voor zowel industriële als consumententoepassingen zoals industriële wasmachines en ventilatoren.

E.D.&A. verplaatst elektronicaproductie vanuit Oost-Europa naar België'
E.D.&A. verplaatst de productie van de elektronica voor de besturingen naar België, omdat het bedrijf zo denkt competitiever te kunnen opereren. (foto: Franc Coenen)
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren