Zoeken
 
 

Tox Pressotechnik investeert 12 miljoen euro in uitbreiding


Weingarten (DE), 13 mei 2015
Tox Pressotechnik investeert 12 miljoen euro in de uitbreiding van de hoofdvestiging in het Duitse Weingarten. Met deze investering, gefinancierd uit eigen middelen, onderstreept het familiebedrijf de positieve ontwikkeling van de onderneming en het vertrouwen in de toekomst.

In de eerste fase wordt 3.000 m2 extra productieruimte gerealiseerd; in de tweede fase komt er 2.800 m2 nieuwe kantoorruimte. Tegen het einde van dit jaar moet de nieuwe productiehal gereed zijn, in de loop van volgend jaar het nieuwe kantoorgebouw. Door deze uitbreiding kunnen de productie en de interne logistiek in de fabriek in Weingarten geoptimaliseerd worden. Dat is noodzakelijk vanwege de gestage groei van de onderneming, niet alleen in Europa maar ook wereldwijd. De Chinese vestiging telt inmiddels 440 medewerkers, méér dan de hoofdvestiging in Weingarten (400 medewerkers). In Brazilië is onlangs een eigen pand in gebruik genomen. India en de VS zijn twee andere groeimarkten voor het bedrijf.

 

Nieuwe generatie Krachtpakket

 Tijdens de presentatie voor de vakpers in Weingarten, heeft Tox ook nieuwe producten aangekondigd. Na meer dan 120.000 Tox krachtpakketten te hebben verkocht, is nu een 2e generatie van deze hydropneumatische aandrijving ontwikkeld. Het belangrijkste verschil is dat bij de X-line de aandrijfcilinder en het hydro-pneumatisch aggregaat fysiek zijn gescheiden. Ze worden gekoppeld met een tussenplaat, zodat verschillende bouwvormen leverbaar zijn. Het krachtpakket kan worden voorzien van een ventielblok ZVX, waarin meerdere functies zijn geïntegreerd. Met optionele besturingsbouwgroepen kunnen arbeidsprocessen individueel aangepast worden.

Het nieuwe concept is uitgevoerd met een pneumatische veer, die het mogelijk maakt een tot 30 procent hogere ijlkracht te leveren, in combinatie met nog minder onderhoud. Door de modulaire opzet van de lijn X kan Tox nu met 96 verschillende basismodules het complete programma van 2.000 TOX-krachtpakketten uit de catalogus en nog eens 1.000 bijzondere uitvoeringen afdekken. Dat verhoogt de flexibiliteit en verlaagt tegelijkertijd doorlooptijden, iets dat steeds belangrijker wordt. Tox Pressotechnik gaat dit modulaire concept toepassen zowel in de Q (basislijn) als X-lijn. Het krachtpakket waarbij de modules in elkaars verlengde liggen, blijft eveneens leverbaar.

 

Nieuwe lijn servodrives

 Bij de elektrische aandrijvingen is er een hele nieuwe lijn, de EQ-lijn. Dit is een basisversie van de Tox ElectricDrive. In de nieuwe serie drijft de servomotor een kogelomloopspindel aan, in tegenstelling tot een planeetrollenspindel bij de ElectricDrive X-lijn. De basisuitvoering volstaat voor veel toepassingen en is dankzij de eenvoudiger te produceren kogelomloopspindel goedkoper en compacter. Bovendien heeft dit concept als voordeel dat er minder warmte vrij komt door de geringere wrijving. De nieuwe EQ-lijn bestaat uit servomotoren met perskrachten van 2, 5, 10, 55 en 100 kN. Een andere innovatie is een nieuw type krachtsensor voor de e-drives. Hiermee kan de axiale kracht nauwkeuriger worden gemeten.
De nieuwe producten zijn direct leverbaar.

 

Tox Pressotechnik  

 


 

Tox Pressotechnik investeert 12 miljoen euro in uitbreiding'
Onlangs is de eerste schop in de grond gegaan voor de uitbreiding van Tox Pressotechnik in Weingarten. Van links naar rechts Procurist Martin Knörle, die eigenaressen/ ondernemers Stefanie Reich en Susanne Eberhardt, en het uitvoerend management Hinrich Dohrmann en Wolfgang Pfeiffer.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren