Zoeken
 
 

Noviteiten Nederlandse en Belgische ondernemers op Week van de Bouw


Utrecht (NL), 18 maart 2015
Auteur:
Rolf Elling
Tijdens de Bouwbeurs, onderdeel van de Week van de Bouw in Utrecht, trof Vraag en Aanbod een keur aan Nederlandse en Belgische noviteiten. Een korte impressie.

Robert Van Vaerenbergh stond met zijn bedrijf P.T.B. Compaktuna uit Gent voor het eerst op de Nederlandse bouwbeurs in Utrecht. ‘Een heel bewuste keuze, omdat we onze markt willen verbreden en dan vooral richting Nederland. Vooralsnog zijn we heel tevreden over de aanloop en over de contacten die we hebben gelegd. Er zit een aantal serieuze prospects bij.'

 

Waterdichte cementpleister

P.T.B. Compaktuna is marktleider in België en produceert en verkoopt mortels, waterdichte cementpleister, tegellijmen en voor de hechting toeslagstoffen. De jaarlijkse groei zit bij dit bedrijf in de dubbele cijfers en Van Vaerenbergh verwacht nog door te kunnen groeien. ‘Vooral door onze innovatieve producten zullen we de groei vasthouden en uitbouwen.' Het bedrijf telt 45 medewerkers en is gezeteld in Gent.

 

Firmus Product uit Geffen is een onderneming die onder andere schanskorven levert. Het bijzondere is dat alle kanten rondom zijn gedraaid. ‘Hierdoor zijn er geen scherpe randen aan het product. Het toegepaste draad is galfan. Dit bestaat uit 95 procent zink en 5 procent aluminium. Dit voorkomt erosie', vertelt Sjoerd van Boxtel, accountmanager bij Firmus Products. ‘We hebben nu zo'n vijftig dealers in Nederland en vier in België. Verder hebben we verkooppunten in Duitsland, Luxemburg en Denemarken.'

 

Naast de schanskorven levert het bedrijf ook Sedum cassettes voor bijvoorbeeld dakbedekking. ‘Hiervoor werken we samen met een Belgische kweker. Deze groene cassettes worden tevens geplaatst in noodtoeritten voor bijvoorbeeld een tijdelijke parkeerplaats', aldus Van Boxtel.

 

Kleurrijk strekmetaal

De Franse producent van strekmetaal voor onder andere gevelbekleding, Metal Deploye, toonde diverse noviteiten voor het kleurrijk bekleden van gevels. De Franse onderneming, met een Belgische vestiging in Luik, presenteerde zich in de stand samen met Staco. Dat bedrijf is weer actief in het segment hoogwaardige roosters en traptreden. In staal, aluminium en rvs. Beide bedrijven vallen onder moederorganisatie Roto.

 

Nieuw gevelsysteem

Isofinish toonde op de Week van de Bouw (op de vakbeurs Gevel) een geheel nieuw ontworpen systeem voor buitengevels. Hierbij worden gevelisolatie en gevelverbetering in één keer aangepakt. Zo kan tot 25 procent energie worden bespaard. Isofinish is een innovatief concept voor buitengevelisolatie en -afwerking, ondersteund door vier merken uit de bouw: Borgh, Deceuninck, Eternit en Recticel.

Dankzij de ultradunne isolatieplaten en regelbare gevelschroeven zorgt dit gevelsysteem voor een doorlopende isolatieschild, dat geschikt is voor nieuwbouw én renovatie van buitengevels.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren