Zoeken
 
 

Bedrijfsleider Duferco aangehouden in zaak-Kubla


18 maart 2015
Antonio Gozzi, bedrijfsleider van de industriële groep Duferco, is op bevel van de onderzoeksrechter aangehouden in de zaak rond de Waalse politicus Serge Kubla. Dat meldt het bedrijf zelf in een persbericht. Ook Massimo Croci, een andere topfiguur binnen het bedrijf, zit in de cel. Het federaal parket bevestigt dat de twee onder aanhoudingsbevel zijn geplaatst.

De Duferco-groep heeft naar eigen zeggen met verstomming kennis genomen van de aanhouding van beiden. Onderzoeksrechter Michel Claise had Gozzi uitgenodigd om gehoord te worden in het onderzoek, waarop Gozzi en Croci van Italië naar België reisden. De groep betreurt deze beroving van de vrijheid ten stelligste en spreekt van een ongeoorloofd drukkingsmiddel. Gozzi en Croci beschikken meer dan ooit over het volste vertrouwen van de groep en haar aandeelhouders, luidt het.

 

Kubla, gewezen burgemeester van Waterloo, richtte in 2009 de op Malta geregistreerde vennootschap Socagexi Limited op. Volgens een authentiek document zou Socagexi Limited via een geheime rekening op Malta 60.000 euro ontvangen hebben van het Zuid-Afrikaanse Ironet, een vennootschap van de groep Duferco die een adres had in het Zwitserse Lugano.

 

Het bedrag werd overgemaakt voor commerciële en industriële prospectie in de Afrikaanse landen en de oprichting van een vennootschap in de Democratische Republiek Congo. De voormalige Waalse minister werd eind februari aangehouden op verdenking van corruptie. Kubla zou als tussenpersoon gefungeerd hebben voor Duferco, die Congolese ambtenaren zou hebben omgekocht om investeringen in de sector van de kansspelen binnen te rijven. Duferco ontkent alles.

 

Duferco is een van origine Zwitsers bedrijf dat handelt in staal, staalproducten en grondstoffen voor de staalindustrie. Duferco-groep produceert en verkoopt staal in vijftig landen over de hele wereld. (Bron: Belga/de Redactie)

Bedrijfsleider Duferco aangehouden in zaak-Kubla'
Bedrijfsleider Duferco aangehouden in zaak-Kubla.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren