Zoeken
 
 

BestBend heeft profielbuigen opnieuw uitgevonden


Heist-op-den-Berg , 11 maart 2015
Sommige klanten komen wel eens met de meest onmogelijke vragen. Zo ook bij BestBend, de Belgische buigspecialist van metalen profielen. Het haalde onlangs een project binnen voor het buigen van maar liefst 65.000 meter aluminium profielen.

‘Toen we deze vraag ontvingen, hebben we wel even moeten slikken', vertelt managing director Jan De Visscher.  ‘Niet dat we dit nog nooit gedaan hadden. We krijgen wel vaker de vraag om profielen om te buigen in de meest grillige vormen. Vanuit een technisch standpunt heet dat dan dat er zowel positieve als negatieve buigingen aan te pas komen, op éénzelfde profiel.  Op zich geen probleem, ware het niet dat dit voor dit project keer op keer opnieuw moest gebeuren.  Telkens op de zelfde manier, telkens met dezelfde buiging, telkens met dezelfde, hoge kwaliteit. En dat kon niet volgens onze toenmalige manier van werken', legt De Visscher uit. ‘Daarom besloten we om de vaste manier van werken helemaal van tafel te vegen', vervolgt de managing director. ‘Wanneer je blijft nadenken vanuit de gekende situatie en vanuit een bepaalde manier van werken, dan loop je telkens weer tegen dezelfde problemen aan.  Dus was het tijd om een stap terug te nemen en weer met een blanco blad te starten. Stap voor stap hebben we onze manier van werken opnieuw vormgegeven en zo hebben we als het ware de kunst van het buigen opnieuw uitgevonden', legt een trotse De Visscher uit. ‘Het resultaat mag er dan ook wezen: nu zijn we bij BestBend in staat om vanuit een nieuwe buigtechniek de meest extreme vormen te verwezenlijken en dat nu ook voor grote aantallen. Met zowel positieve als negatieve buigingen voor één en hetzelfde profiel. En dat telkens opnieuw, met dezelfde buiging en met hetzelfde resultaat.'


Op één profiel

De nieuwe opdracht betekent dat BestBend nu bij het buigen van een profiel het materiaal op de buigmachine tussen drie rollen plaatst. ‘Die machine hebben we zodanig aangepast, zodat het profiel in één beweging zodanig door deze rollen wordt getrokken, dat dit resulteert in het gewenste profiel met positieve en/of negatieve buigingen. Het profiel wordt met andere woorden naar boven of onder gebogen, mét beide buigingen, positief én negatief, op één profiel.  En dat voor 65.000 meter aan profielen.'


BestBend

BestBend is de Belgische specialist in het buigen van metalen profielen. Hiervoor beschikt het bedrijf niet enkel over een ‘state of the art' machinepark, maar over buigoperators met een uitgebreide kennis en ervaring. Met meer dan 40 jaar ervaring in buigwerk buigt BestBend verschillende soorten metaal tot een eindproduct.

BestBend heeft profielbuigen opnieuw uitgevonden'
Een profiel wordt gebogen door het materiaal op de buigmachine tussen drie rollen te plaatsen. Het profiel wordt als het ware door deze rollen getrokken, wat resulteert in het gewenste profiel met positieve en/of negatieve buigingen.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren